Supercross säsongen i USA är snart över

Monster Energy Supercross säsongen går mot sitt slut

En lång supercross säsongen med 17 race är snart över, nu till helgen den 5 maj körs det sista racet i Las Vegas. Det har varit en jämn säsong i både Lites West, East och Supercross klassen.

Supercross Lites East Coast Championship
Honda föraren Trey Canard började säsongen på ett mycket imponerande sätt och såg ut att på ett säkert sätt kunna ta over mästabältet från förra årets mästare Ryan Villopoto. Villopoto kom dock starkt tillbaka och hade tre raka vinster innan det avgörandet racet i ST Louis. Ett riktigt tufft sista race där Canard och Villopoto kämpade hårt om mästerskapet, så pass tufft att de båda krokade ihop och Villopoto gick i backen. Canard kunde sedan enkelt ta ytterligare en seger och säkra mästerskapet.

Supercross Lites West Coast Championship
En lika hård fight om mästerskapet pågår i Supercross Lites West Coast mästerskpet mellan Jason Lawrance och Ryan Dungey. Dungey hade en trygg ledningen innan han påbörjade sin crashperiod och har efter det tappad ledningen till Jason Lawrance. West mästerskapet avgörs i Seattle.  

Supercross Championship
Med James "Bubba" Stewart skadad såg det ut som att Chad Reed enkelt skulle kunna ta sin andra mästerskapstitel i den stora klassen, men Kevin Windham verkar vilja annat. Windham har under säsongen visast mycket bra fart och flera gånger hängt med Reed, men inte riktigt fått till det. När Reed crashade och skadade sig passade Windham på att öka farten ytterligare lite och har tagit några tunga vinster. Chad kämpar dock som vanligt på och behåller fortfarande ledningen totalt. Det blir en spännande final i Las Vegas.

Har ni missat något race? Missa då inte "AMA Supercross -08, den ultimata torrent tråden", i forumet, där har ni möjlighet att ladda ner och titta på alla racen.

Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top