Amatörcrossens premiärhelg

Patrik Hjerpe slutade på en 20:e plats i A-finalen

I helgen var det premiär för amatör motocrossen på olika håll i landet, själv var jag på plats på två av dem, TV Crossen och Stockholmscrossen. Nedre Norra Motion och säkert ytterligare någon cup jag inte känner till körde även dem sina första deltävlingar.

TV crossen startade på lördagen med sin första deltävling i Linköping och det blev en mycket lyckad dag. De hade nog inte riktigt räknat med så många startande för det strulade lite med anmälningar och startlistor till kvalen, men det löste sig till slut. Man kan dock inte säga att det var något strul med arrangemanget i övrigt och banan var i kanonskick hela dagen, med perfekt avvägda vattningar som höll dammet på plats trots en solig och varm dag.
Resultat stora klassen på mylaps.com
Resultat fiddy på mylaps.com
Bilder från samtliga klasser på stefan.martinson.nu

Krister Lager kvalade in på en 4:e plats i Stockholmscrossens C- klassPå söndagen var det så dags för Stockholmscrossens premär för mig och ytterligare 240 st andra på Arlandabanan. För 156 st andra personer blev det istället premiär för Nedre Norra Open i Hedesunda. Arlanda hade som vanligt ett mycket bra arrangemang och hanterade lätt det stora antalet förare. Båda tävlingarna hade fint väder och blev mycket lyckade och uppskattade av de förare som var där och körde.
Resultat Stockholmscrossen på mylaps.com
Resultat Nedre Norra Motion på mylaps.com
Bilder från Stockholmscrossen finns här på MXSTAR.SE under Media – bilder, stort tack till Jenny Berg för dessa. 
Fler bilder från Stockholmscrossen på mx-foto.com och leansteadt.com, galleri 1 , galleri 2
Bilder från Nedre Norra Motion på studio76.se

Kommentera gärna artikeln med ytterligare information om ni var på någon av tävlingarna, eller varför inte skriva en blogg hur det gick.

Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top