VM premiär och bra resultat av svenskarna

motocrossmx1

VM hade idag premiär i holländska Valkenswaard och det med kval för samtliga klasser.

Helgens VM körs med samtliga klasser MX1, MX2, MX2 och WMX, vilket är riktigt kul.

MX3 grabbarna körde inga heat idag utan endast tidskval inför morgondagens finaler. Tom Söderström slog till med bästa tid i sin kvalgrupp A och totalt sätt hade han 3:e bästa tid i MX3. Kim Lindström körde även han riktigt bra och hade 4:e tid i kvalgrupp B och totalt 6:e tid. Vidare till morgondagens finaler i MX3 tog sig även Rasmus Sjöberg och  Mattias Andersson, medans Tom Johnsson ser ut att ha kört klart.

För övrigt kan tillägas att Tom och Kims tider hade placerat dem runt 10:e plats i MX1 grabbarnas kvalheat. Går väl inte att jämföra tidskval och heat, men det var även så att MX3 grabbarna körde sitt kval efter MX3, bland de sista passen under dagen.

I MX2 klassen har vi vår egen Fillibang, Filip Bengtsson och han låg strax utanför topp 20:o när han strulade till det lite på slutet av ramlade ner till en 29:e plats. Filip hade dock visat fin körning och kan han vara med i starterna imorgon så ska vi nog kunne se ett gäng poäng trilla in.

Tjejerna körde sitt första finalheat idag och där var det Sara Pettersson som via en fin 5:e plats placerade sig bäst av svenskorna. Frida Östlund var inte långt efter på en 7:e plats och Sandra Adriansson körde in på en 10:e.

Alla resultat på motocrossmx1.com

1 thought on “VM premiär och bra resultat av svenskarna”

  1. Pingback: VM premiären är över – My Blog

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top