VM premiären är över

kimlindstrom_valkenswaardgp

Så var det över, VM premiären i motocross som i helgen har körts i holländska Valkenswaard.

Vi börjar där vi hade flest svenskar på plats i herrarnas MX3 klass.

Tom Söderström försvann från finalerna redan på tredje varvet av den första finalen. En crash lämnade honom, med vad han själv skriver på sin hemsida två brutna fingrar. Om det stämmer så borde han tyvärr bli borta från motocross i några veckor, är SM premiären i fara?

Kim Lindström lyckades bäst av svenskarna och slog i det andra heatet till med en mycket fin 3:e plats, på en något lerigare bana efter en del regn. Med en 11:e plats från det första heatet, efter att ha varit omkull en gång, blev det en total 6:e plats.

Rasmus Sjöberg körde stabilt in på en 13:e och 7:e plats, vilket gav en total 11:e plats. Mathias Andersson samlade poäng i båda heaten via 15:e och 13:e plats, totalt 13:e plats.

I MX2 klassen så var Filip Bengtsson med om en startcrash i det andra heatet, men körde trots det upp sig till en 21:a plats. Tyvärr inga poäng i det första heatet heller efter att ha slutat på en 23:e plats.

Tjejerna körde sitt första heat igår och resultat från det heatet har ni HÄR. De följde upp med stabil körning även under dagens andra heat. Sara Pettersson var återigen bästa svenska och slutade på en 4:e plats, vilket gav en fin 4:e plats totalt. Frida Östlund körde återingen in på en 7:e plats och slutade totalt 8:a, medans Sandra Adriansson tvingades bryta i slutet av dagens heat.

Topp tre i de olika klasserna med heatresultat i parantes
MX1

 1. Tony Cairoli (1,1)
 2. Clement Desalle (2,2)
 3. Steven Frossard (3,3)

MX2

 1. Jeffrey Herlings (1,1)
 2. Joel Roelants (3,2)
 3. Tommy Searle (2,3)

MX3

 1. Kevin Wouts (2,1)
 2. Ventel Martens (1,5)
 3. Mathias Walkner (6,2)

WMX

 1. Chiara Fontanesi (1,1)
 2. Livia Lancelot (3,2)
 3. Stephanie Laier (2,3)

Foto: Magnus Karlsson, mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top