SM mästaren Filip Bengtssons egna ord

filipbengtsson_smguld

Har nu avverkat årets sista SM och som ni flesta redan vet så slutade det hela med ett GULD för mig!

Det började bra, med snabbaste tiden på tidskvalet och kvalvinst med 33 sekunder!

Men jag visste att det skulle bli tufft – riktigt tufft på söndagen. Men det började bra på söndagen också, gött flyt på träningen och snabbast igen.

Första heatet började med att jag reagerade som en snigel när grinden föll. (och ja, jag var väldigt nervös)
Men jag körde snabbt upp mig till ledning och började få en stor lucka till andraplatsen. MEN MEN MEN… då kom det ut en svartflagg med mitt nummer bredvid. Jag uppfattade först inte att det var mitt nummer, och fortsatte köra vidare. Sen såg jag att det var mitt nummer, men då fortsatte jag köra ändå. Anledningen till att jag fortsatte köra var för att jag ville köra i mål som segrare och kunna lägga in en protest och få mina 25 poäng. Men hursomhelst svängde jag in, och besvikelsen var fruktansvärd! Det kändes som att jag blivit felaktigt behandlad, det kändes som att någon tog ett SM-Guld ifrån mig. Jag skulle kunna gjort en massa dumma saker, men jag åkte istället direkt tillbaka till bussen. Var så fruktansvärt ledsen och besviken efter de som hänt, och jag ville inte ta några diskussioner med tävlingsledaren/domaren.

Till andra heatet hade jag vänt min besvikelse till ilska tror jag, eftersom jag tog starten och sen drog ifrån och fick en lucka på närmare 14 sekunder. Satte även helgens snabbaste tid (tror jag) på första varvet med 1:46,6 och sen tickade det bara på. Kändes som att jag hade sånt bra flyt runt hela banan. När jag sen gick i mål och visste att jag var SVENSK MÄSTARE 2011 var glädjen helt magisk! Jag har verkligen kämpat för detta och lagt ner så många timmar på det. I efterhand känns det “bra” att jag inte kom i mål i första heatet. Nu har jag kört precis lika många heat som de bakom (2an) och därför visat att jag var bäst i år. Om jag hade vunnit det hela i första heatet, p.g.a att Heibyes maskin stannat hade snacket bara gått att jag vunnit för att det hände. Nu vann jag på ett ÄRLIGT sätt och kan säga att jag faktiskt var bäst i år.

Det är även en hel del frågor om vad jag ska göra nästa år. Jag har ett två-årskontrakt med KTM Scandinavia, så det enda jag vet för tillfället är att jag ska köra SM nästa år. ALLT annat som surrar i era öron är bara spekulationer. Men jag lovar att informera er så fort jag vet något mer.

Tack till min familj, mina sponsorer, mina supporters och alla ni som läser här på min hemsida och stöttar min satsning! Utan ER hade jag inte stått som Svensk Mästare 2011. Ni är verkligen Guld värda! TACK!

Länk: fillibang.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top