SM säsongen över för Kim Lindström

kimlindstrom_uddevalla

Nu är jag hemma igen efter sista SM-deltävlingen som kördes i Uddevalla. En tävling där banan var perfekt vattnad och allt var kanon utom vädret som var kallt.

På lördagens kval så gick allt bra förutom att jag missade starten lite, men gjorde ett bra första varv och blev fyra i kvalheatet vilket gav en bra startposition inför söndagens finaler.

Vi klarade oss från regn under natten och banan var lika bra på söndagen och det kändes bra på träningen.

I första finalheatet gjorde jag en kanonstart och var först ut men efter ett halvt varv så blev jag omkörd av Tom Söderström. Jag låg länge tvåa i heatet men mot slutet mattades orken  och jag blev trött och tappade till tredje plats. Jag var jättenöjd med att sluta trea och det kändes bra hela heatet förutom att jag blev trött och det är som det är just nu.

I det andra heatet gjorde jag ett kanonutsläpp igen, men fick inte i treans växel direkt. Var ändå trea ut ur kurvan men kunde några kurvor senare gå upp som tvåa och där låg jag länge igen tills orken började tryta. Blev trött och måste köra på säkerhet varvid jag tappade ner till tredje och det blev den platsen som jag slutade på i det heatet med. Jag hade lite tur då han som låg fyra kom ikapp men vurpade. Då kom nästa kille som gick upp som fyra och så vurpade han också, vilket var tur för mig för jag hade nog inte orkat svara upp mot deras fart om de hade åkt om.

Jag slutade totaltvåa i tävlingen och blev totalfyra i SM den här säsongen. Jag är jätteglad att jag kunde avsluta den här säsongen starkt med tanke på vad som hänt tidigare och jag hoppas min Teamchef Tomas är nöjd med min avslutning. Nu ser jag fram emot nästa år så det är bara att börja planera med ett bra upplägg.

Nu till helgen beger jag mig ner till Holländ och våra vänner där för att ställa upp i deras sista deltävling i Holländska mästerskapen som körs i Mill och sedan är säsongen över och jag skall låta kroppen läka helt.

Vill tacka alla sponsorer som gjort det möjligt för mig att åka på den här nivår och alla runt omkring som stöttat mig på olika sätt.

Händer nått roligt framöver hör jag av mig. Mvh. #17 Kim!

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top