SM avslutning för Team mxstar.se

kimlindstrom_uddevalla

Årets 6:e och sista SM deltävling kördes på Glimminge motorstadion i Uddevalla.

Emmy Wallberg

Emmy kom till tävlingen endast 2 poäng bakom Frida Östlund på 3:e platsen totalt och hade självklart inställningen att göra allt för att vara på pallen.

I söndagens första finalheat var Emmy med bra i starten och låg i större delen av heatet på en 3:e plats med Östlund precis i ryggen. Mot slutet av heatet kunde dock Östlund gå förbi och drygade ut försprånget upp till pallplatsen med ytterligare 2 poäng.

Möjligheterna inför den andra heatet var dock långt ifrån omöjliga. Till skillnad från lördagen träningar och kval hade Emmy under söndagen återigen fått igång sin körning så som vi sätt under säsongen. Tyvärr försvann den riktiga chansen till pallen tidigt i det andra finalheatet då Emmy var med i en startcrash. Jagandes från en av de sista platserna tog hon sig in i mål upp på en 6:e plats.

Pallplatsen förlorade nu Emmy med 7 poäng, men vilken kanonsäsong hon haft. Mycket imponerande körning och en total 4:e plats i SM är riktigt grymt.

Sebastian Lorenz

Sebastian slog i lördagens kval till med årets körning. Ut ur startböjen var han på en 3:e plats och ut ur andra kurvan var han uppe på en 2:a. I mål blev det till slut en riktigt fin 4:e plats.

I det första heatet var Sebastian ut strax utanför topp 10 och pendlade sedan upp och ner några placeringar. När sedan ett antal förare i toppen svartflaggades på grund av att det hoppat mot gulflagg, kunde han köra in på en 10:e plats i heatet.

I det andra heatet gick det tyngre. En sämre start gjorde att Sebastian fick kämpa hårt och var som lägst nere på en 18:e plats. Hårt kämpande kunde han ta två placeringar på det sista varvet och köra in som 16:e gubbe.

Även totalt i SM slutade Sebastian på en 16:e plats.

Kim Lindström

Teamets MX1 förare var på hugget efter skadan även denna gång och visar att han på allvar är på väg tillbaka. Med 25 poäng upp till Hultman på den sista pallplatsen hade Kim en teoretiskt chans till medalj.

En grym holeshot i det första finalheatet visade att Kim var på hugget att verkligen försöka utmana. Tom Söderström kunde ganska snabbt ta sig förbi och mot mitten av heatet även Rasmus Sjöberg. In i mål hade Kim en fight mot en hårt jagande Rickard Sandberg, men kunde hålla 3:e platsen.

Även i det andra heatet var Kim med bra i starten och låg även här ett tag på 2:a platsen. Marcus Norlen tog sig sedan förbi och även Rasmus var upp och stötte på, men crashade sedan. Kim körde i mål på en 3:e plats även i detta heat och slutade för dagen på en total 2:a plats.

Hultman körde i mål på en 5:e och 9:e plats och det gjorde att Kim tog in ett antal poäng, men var 13 ifrån bronsplatsen.

Erik Appelqvist

Med teamet i helgen stod även Erik Appelqvist som slogs om den ädlaste medaljen i SM för 85U. Det var riktigt kul att få lära känna en ung lovande talag som Erik och han gjorde ingen besviken i helgen. Erik gjorde precis vad han var där för att göra och via två 2:a platser tog han hem SM guldet. Stort grattis till Erik.

Jesper Maadre

Jesper kör för samma klubb som Kim Lindström, Nyköpings MS och även han tog plats under vårat tält för att under helgen köra i MX2U klassen på sin Yamaha 125:a. Jesper har varit skadad under större delen av säsongen, men kunde trots detta köra till sig två poäng i det första heatet. I det andra heatet tog orken slut för Jesper och han körde in på en 30:e plats.