skrotning

Ny cross, nya möjligheter.
Denna soliga söndag eftermiddag började helt perfekt då jag och bröderna Appel (HCT) skulle ut till Tuvängen och smygträna lite efter stängning.
Efter några varv på nya hojen började allt kännas bra, tider började kapas.
Två 30minuters pass senare då vi var helt slutkörda började lekstugan.
Bröderna Appel la feta pannkakor i platåerna, jag gjorde så gott jag kunde ..
Såg mest ut som en ogräddad plätt 🙂

När det var dags att åka hemåt så fick JAG den briljanta idéen att åka banan baklänges.. Vi stack iväg och jag såg direkt möjligheten att kunna vinna detta varv.
Jag slår på uppför stora backen för att sedan få total hjärnsläpp.
Glömmer helt och hållet bort den "nybyggda" väggen vilket leder till att jag har ganska bra fart när jag kommer fram till denna.
Försöker i sista sekunden att bromsa men då var det redan försent.
Dyker rakt över styret och landar på huvudet med en snabb påhälsning av crossen i ryggen.

Resultatet av allt detta blev krossad hjälm som i sin tur tryckte leattbracet rakt igenom mitt vänstra nyckelben. Med en helt uppskrapad och blå vänstersida och ett avkapat nyckelben låg jag i backen och ansträngde mig för att ens kunna andas..

Ett samtal senare var ambulansen på plats och jag fick ligga med både nackkrage och spineboard då jag också hade fått smällar i både bröst och rygg.
Röntgen visade iallafall inget större problem än nyckelbenet och jag fick spendera natten på intensiven för säkerhets skull.

Nu sitter jag här med en månads sjukskrivning, 8-12 veckors crossförbud och en bunt morfintabletter.. Men det kanske är lika bra eftersom min hoj nu behöver en liten översyn. Är det någon som har en extra bakram och bromsvätskebehållare fram till en kxf 450 -09 så är det bara att hojta till! 🙂

…..Det enda bra den här veckan är att jag blev av med min gamla hoj!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top