Hoppet är det sista som överger oss

Efter samtal med Svemo idag, så ska de på ett möte på onsdag diskutera min fråga angående totalresultaten i Sverige cup. Läs tidigare blogg här

 Jag hoppas att de är av samma åsikt som mig och därför delar ut så många elitlicenser som de har möjlighet till, istället för att de ska frysa inne.

 Mitt brev jag mailade till Svemo, som de ska ta ställning till på onsdag:

"Jag har i år deltagit  i samtliga deltävlingar i Sverige cup och efter den 5:e och sista deltävlingen i Borås 090801 när totalresultaten för årets samtliga deltävlingar räknats ihop hamnade jag på en 6:e plats. Enligt regler för Sverige cup §12.6 "Erhåller de 5 främst placerade förarna,
oavsett licensklass, i respektive klass (Mx2 & Mx1,3), rätten att klassa upp sig till elitförare till följande säsong."

Nicklas Wickelgren som totalt i Sverige cup slutade på en 5:e plats, placeringen före mig, kvalade i Tibros SM deltävling in via ett wildcard och har således redan fått sin elitlicens tilldelad. Jag tycker därför att istället för att en av de fem elitlicenser som delas ut till topp fem i totalresultaten för Sverige cup fryser inne och inte delas ut till någon, bör denna elitlicens istället tillfalla näste person i totallistan som inte redan innehar elitlicens. I detta fall blir det till mig Tomas Persson som slutade på en total 6:e plats.

Sverige cup är enligt min mening en av Sveriges största och viktigaste seniortävlingar. Det är den enda möjligheten för oss som inte har elitlicens att tävla oss till denna. Mycket tid och pengar läggs ned på dessa tävlingar som är utspridda i landet och därför bland annat innebär långa resor. Maximalt antal elitlicenser bör därför delas ut till de som tävlat och kämpat för att få möjligheten till en framtida SM satsning."

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top