Kan det vara möjligt att bli 6:a totalt

Topp fem får elitlicens till nästa år och med det möjlighet att köra SM och var hamnar jag om inte på en 6:e plats, sju poäng från 5:e. Bittert kan man tycka, men än är det inte helt över. Det är nämligen så att Nicklas Wickelgren som blev 5:a totalt redan har kvalat in till SM i år via ett wildcard och frågan är då om han kommer att räknas bort från de som får sin licens via den totala tabellen. Röriga regler och dålig information gör att jag inte har en aning om vad som gäller, vi får vänta och se på måndag då jag ska försöka jaga fatt på någon ansvarig hos Svemo.

 Sista deltävlingen var lite upp och ned, jag kvalade in till finalerna via en 9:e plats i min grupp och det var väl så långt okej. I det första heatet hade jag svårt att få upp något flyt och tappade till och med några platser på de första varven och låg runt 15:e plats. Nötte igenom heatet och tog tillbaka några platser till en 12:e i mål. Orkade ganska bra även om jag var rejält slut i mål.

Tvättandet fick man sköta själv denna gång Mitt tidigare crew under säsongen hade denna gång annat för sig och därför fick jag själv stå för tvätt och mekande mellan heatet. Inga större problem uppstod och allt gick bra. Stor hjälp med resultatvisning under heaten hade jag av flickvän Ann, mamma Ingrid, Lasse och martin. Utan tidigare erfarenhet skötte de sig utmärkt.

Bättre start i det andra heatet och mer flyt i körningen. Istället för att tappa några placeringar, kunde jag tidigt avancera och låg strax under topp tio när jag gick i backen hårt efter ett hopp. Det var ingen stort hopp utan en dubbel med kort ansats och väldigt spårig uppgång. Jag kom snett i upphoppet vilket resulterade i en crash i landningen. Lite groggy och desorienterad lyckades jag tillslut få ordning på mig själv och hojen. Fullföljde heatet och slutade på en 16:e plats. Två placeringar före Ludwig Larsson som absolut inte fick slå mig i heatet, då hade jag varit 7:a i den totala tabellen och helt borta från elitlicens nästa säsong.

En replika av min högra stortå Nu sitter jag här dagen efter med en stortå som ser ut som en King Edwards potatis, knölig röd och fin. Allmänt blåslagen och sliten i kroppen men ändå med gott humör eftersom jag inte riktigt kan känna att fighten om en elitlicens nästa säsong är över. Jag får hoppas att någon på Svemo resonerar som jag gör och ger mig på 6:e plats den sista elitlicensen istället för att den ska frysa inne och ingen ska få ta del av den.

 

Träning

/Tomas #325

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top