Samtliga resultat från Vårsatsningen i Veinge

veingemck logga

I helgen kördes årets första lite större tävling på barmark, Vårsatsning i Veinge och det med ett rätt så starkt startfält.

Jag var själv inte på plats, men samtliga resultat är nu publicerade på Veinges egna hemsida, som ni når HÄR!

– Filip Bengtsson verkar vara på åkhumör och vann såväl sitt kvalheat som finalen i MX1 klassen.

– Kim Lindström ledde sitt kvalheat, men slog av på tempot efter en punktering. Tog starten i finalen och ledde ett tag, men blev passerad av Filip Bengtsson och gick sen in i depån för att skruva dit kopplingshantaget som lossnat. Tog sig tillbaka ut och körde upp sig till en tredje plats.

– Fredrik Karlsson som säger att han slutat sin elitsatsning körde som vanligt fort, trea i kvalheatet och fyra i finalen.

– Tom Söderström var på plats med 500:an. Såg dock ut som han inte riktigt hängde med i kvalheatet och hade sedan lastat och åkt hem.

– Even Heibye kom hem från ett bra VM körning i Valkenswaard och sopade banan med övriga förare i MX2 klassen och vann såväl kval som final.

– Kalle Olsson såg ut att varvtidsmässigt matcha Heibye och slutade tvåa i kvalet, men försvann sedan av okänd anledning efter fem varv i finalen.

– Nya stjänskottet bland tjejerna Emelie Dahl inledde karriären på stor hoj bra och slog självaste svenska mästarinnan Sandra Adriansson i båda finalheaten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top