Kim Lindström trea i säsongsdebuten

kim ktm2

Kim Lindström har på grund av en operation fått skjuta starten av sin säsong något, men nu är den på gång på riktigt. Premiärtävlingen kördes i helgen i Vårsatsningen i Veinge.

Kims rapport

Nu har jag vart i skåne i helgen för att träna och börja köra på barmark igen, blev sugen på att tävla på söndagen i Veinge och bestämde mig för att åka dit.
Var och tränade på lördagen i Saxtorp/Landskrona, första gången för iår jag kör på barmark och körningen stämde direkt och fjädringen funkade kanon.Kändes lite stelt och krampaktigt men ändå bra för att va första gången efter att inte kört på 5 månader.
På söndagen var tävlingen i Veinge. Vaknade upp med träningsverk lite överallt efter lördagens träning. Tog tävlingen mer som en träning för att komma igång och sen va ja sugen på att tävla.
På träningen var banan väldigt slät och mycket folk men var femma på tiden i träningen.Hamnade i det första kvalheatet, var trea i starten men kunde efter ett varv vara uppe i ledningen och körningen kändes bra men drog på mig lite kramp i högerarmen men det brukar jag få för jag har en dålig axel men med lite mer körning så ska det nog släppa.Kvalet var bara 8 varv och efter fem varv så fick jag punka men kunde rulla runt och sluta femma så jag tog mig till finalen.
 
Det var många bra förare med som kör sm, dom som saknades var Filip Thuresson och Marcus Norlen annars var det dom som brukar ligga i topp i sm.
 
Tog starten i finalen klockrent och laddade på första varvet och fick en ledning på 30 meter men gjorde ett misstag och de va ikapp igen, ledde i fem varv innan jag blev omkörd av Filip Bengtsson men kände att jag kunde hänga på han men efter två varv så började kopplingshandtaget att lossna och det var svårt att komma in i kurvorna rätt när det hängde neråt eller uppåt.Bestämde mig för att åka in i depån och dra åt handtaget och tappade då ner till fjärde plats men kunde åka ikapp och köra om fyran och var ikapp trean men då var det målgång.
 
Lite roligt var att jag var två sekunder snabbare i sista heatet än vad jag var på träningen då jag körde på 1,49 på träningen och 1,47 i finalen.
 
Tävlingen gick över förväntan då jag endast tränat dagen innan på riktigt på cykeln, trodde jag inte alls skulle kunna hänga med så pass bra som jag gjorde men det här var väl ett kvitto att jag tränat rätt på sidan av när jag inte kunnat köra hoj. Om jag nu kan lägga in lite hojträning på det här så kommer det här bli ett bra år! Jag ska idag (måndag) till läkarn och de ska kolla så allt står rätt till med skadan, fick en infektion i såret och har nu gått med ett piller som ska göra att de försvinner, ska sedan in på torsdag igen och sluta med den kuren men som sagt får se vad de säger idag och sedan får jag ta ett beslut hur jag ska gör.Vill komma iväg till holland och börja träna.
 
Det var allt för mig just nu.
/Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top