Rickard Sandberg klar för ännu en VM säsong 2011

Rickard Sandberg VM Teutscentahl 2010

Nu nästan haglar den in klara svenskar inför nästa års VM säsong och senast att sälla sig till skaran är Rickard Sandberg.

Klart med ett andra år för Sturm Racing, hur känns det?
Det känns skönt! Skit kul att få åka ett år till i VM. Det känns lite lättare nu när man har varit med ett år så man vet hur allt funkar, så jag känner mig laddad!

Hur blir upplägget inför nästa säsong, blir det mest i Belgien eller kommer du även vara någon annanstans?
Det kommer ungefär se ut som jag hade det i år. Jag kommer bo i Belgien men kommer att vara hos teamet ibland i Munchen för tester. Jag kommer åka SM och VM som nummer ett och tyska ADAC när det inte krockar.

Teamet fortsätter med Kawasaki, men hur ser det ut i övrigt kring teamet, några nyheter?
Nja det är inga direkta jätte ändringar. Vi har hjälp från Pro Circuite från USA och fjädring från GOBBY i Frankrike, sen så kanske jag kommer få Matt Georke som team kompis men det är inte helt klart än.

Du kommer även att köra hela SM serien där du slutade på en tredje plats förra säsongen. Vad har du för målsättning med SM nästa säsong och vilka tror du blir dina tuffaste konkurrenter?
Jag hade ett bra år i SM i år genom att bli 3:a totalt, men jag bröt ett heat och blev diskad ett heat, så mitt mål är att köra så bra jag kan och göra en felfri serie. Kör jag som jag gjorde i år och inga DNF så tror jag att jag har chans till GULD.

Stort grattis till en ny VM säsong. Är det några speciella du vill tacka?
Ja absolut min familj! utan dom hade det aldrig gått. Jocke karlsson är också en som alltid har hjälpt mig, sen mina fantastiska sponser!! Tack så jätte mycket!

Länk: rickardsanberg.se
Foto: Magnus Karlsson, mxpress.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top