Helfinskt VM team på G

finnish_flag

Häromdagen smög det sig ut lite information om ett nystartat finskt VM team, med förare i både MX1 och MX2 klasen. Vi gjorde lite forskning och dök på lite mer information.

En del av det intressanta med teamet är att tidigare världsmästaren i Formel 1 Kimi Räikkönen är involverad och som det verkar är teamet i stort sätt helt klart. Från början var tanken ett KTM/Red Bull team, men det är inte längre aktuellt. Nu är det troliga att det blir ett Kawasaki team och eftersom Räikkönen verkar hamna i rallysvängen med Ford och Monster Energy, tillsammans med sin polare Ken Block. Låter det ju inte helt otroligt att även Monster kliver in i det nystartade motocross teamet.

I teamet som förare kommer årets båda finska mästare Toni Eriksson (MX1) och Ludde Söderberg (MX2) att köra. Team manager blir förre världsmästaren i enduro Kari Tianen.

Finland kommer nu att ha tre förare i MX1/MX2 klassen i VM då Harri Kullas sedan tidigare är klar för MX2 klassen. De kommer även att ha Antti Pyrhönen i VM, han kommer att köra MX3 VM i privat regi på en Honda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top