Resultat från svenskarna i världen

Johan Carlsson

I helgen har det körts MX1/MX2 och MX Girls VM i Mantova Italien. Samtidigt körde MX3 VM och MX2 EM i Cortelha Portugal. Ett antal svenskar var på plats för att kämpa om nya poäng.

I MX2 EM var startfältet denna gång inte så stort somdet brukar vara, endast en kvalomgång krävdes och de tre svenskarna på plats, Filip Thuersson, Johan Carlsson och Alex Eriksson tog sig båda vidare via 12:e, 17:e och 31:a plats. I det första heatet var ca 25 st förare inblandade i en stor startcrash och så även samliga svenskar. Alla klarade sig dock förhållandevis bra, lite lätt mörbultade var de med i omstarten av heatet. Filip Thuresson körde efter omstart starkt till sig en 8:e plats, med endast 4 sekunder upp till 5:e plats. Tyvärr kom Thuresson inte till start i det andra heatet på grund av en allergisk reaktion. Johan Carlsson var på väg mot nya VM poäng i det första heatat när han i en fullfartsväng fick framhjulssläpp och gick i backen, med bröstsmärtor och trasig hoj tvingades han tyvärr bryta det första heatet. I det andra tog han dock en stark revansch och körde till sig en 7:e plats, trots att ljuddämparen rasade i slutet av heatet. Alex Eriksson var precis utanför poängplats i det båda heaten och slutade 23:a och 22:a.

Tjejerna körde sin andra deltävling i VM i Italien och på plats var Elin Mann, Sandra Adriansson, Sofia Sjöberg och Sofia Johansson, samtliga tog sig vidare till finalheaten. I finalerna var det återigen Elin Mann som var jämnast och körde till sig en 11:e och 7:e plats. I det andra heatet hade hon tog Sandra Adriansson före sig i mål på en 6:e plats, Adriansson var dock bara 18:e i det första heatet. Sofia Sjöberg var snabbast av svenskarna i tidskvalet och körde sedan jämt i finalen med en 13:e och  16:e plats. Sofia Johansson hade det lite tyngre och slutade på 28:e plats i de båda heaten. 

I MX2 VM tog det tyvärr återigen stopp för Marcus Norlén i kvalet, han var 14:e i heatet och 10:a i sista chansen.

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top