Haninge!!

Då var det dags igen..

Klockan ringde 06.15 (Fyfan) .Vart upplockad 06.40 trots att min träning började vid 12 rycket. Men min vän och cashmachine i teamet Mackan som åker i C-klassen, behövde lite rider support på plats. Så det är klart att man ställer upp!

Efter ett obligatoriskt besök på den lokala Statoil macken med en grillad med räksallad till frukost, så styrde vi kosan mot Högsta banan. Dagen till ära så hade jag dragit på mig en jävla förkylning med feber, huvudvärk och halsont (japp! det är redan här bortförklaringarna börjar, har upptäckt att vi cross nördar är världsmästare på bortförklaringar, och tänker inte vara sämre), men jag laddade med en karta alvedon och poppade lite andra roliga piller på vägen ner (doping?? vetifan, gjorde dock ingen skillnad på resultatet).

För att göra en lång dag lite kortare så hoppar vi direkt till kvalheatet!
(Alla ni fans kommer väl ihåg mitt välkända holeshot i B-finalen förra året?, tänkte inte vara sämre iår!)

Kvalet:
Kommer skapligt av grinden och är kanske 5-6 genom första kurvan, YES tänkte jag detta kan kanske gå vägen. (Jag hade förövrigt vart och tränat på VIK banan i Tisdags och kände att jag hade hittat lite mer flyt än vad jag haft tidigare iår) Så det kändes som jag hade något på gång, kanske topp 15 iallafall. Men dom drömmarna slogs i kras redan efter 4-5 kurvor då min gode vän och kombatant Mikael Pettersson, som tyvärr inte besitter kunskapen att bromsa med frambromsen.(nästa bortförklaring:)). Han hade kört om mig på rakan innan och sedan var det dags att svänga, tyvärr valde jag samma spår som Micke, men eftersom han förlitar sig på sin bakbroms så bromsade han tidigare än mig och jag planterade mig i hans bakdäck, med följden att jag körde stop och tappade hojen i backen. Innan jag hade fått igång grodan så var jag näst sist. Lyckades dock köra upp mig några placeringar och slutade på 23:e plats. Det tog mig faktiskt till en D-final, och det var ju tydligen den sista/sämsta finalen… Varför jag inte orkade att köra upp mig mer var förmodligen pga av den berömda förkylningen. Eftersom man är ett fysfenomen annars.. haha

Final:
Inför finalen så tänkte jag "här måste man väl iallafall var första genom böjen". Men det visades sig att MR Bäckström Total 1:a 2007, hade kört punka i sitt kval och att även han hade tagit sig till denna final. Sen fanns det några andra snabb åkare där, Joel PK, Sofia Andersson och förmodligen ett gäng till som steker upp mig som ett möte. 
Men starten gick ju kanon! Var 2:a efter Bäckström (alla vet väl vilken startkanon han är?). Sen blixtrade det till och Sofia Andersson kom om som ett skott, strax därefter kom Joel på sin Kawa och även han blåste om.  Kom nog någon mer snubbe och åkte om.  Då låg jag på en 5:e plats om jag inte har helt fel, hade ett helt koppel med förare bakom mig som bara ville förbi och fram, på något sätt så lyckades jag att hålla dom bakom tills jag återigen, precis som i kvalet BROMSAR STOPP! Då tappade jag 5 förare till och åkte ner till en 10:de plac. Den höll jag iallafall till mål!

Så jag slutade då på en 10:de plats i D-finalen i klass B 2008, när Stockholmscrossen gästade Högsta banan i Haninge. Jag skyller min "dåliga" placering på min förkylning och även på Micke"bakbromsen"Petterson!

Tack till Haninge MK för en grymt bra och preppad bana! 
Grattis till Robert"R*****"Johansson och Tomas"Pöblen"Persson för grym körning i A-Finalen. 
Syns på söndag hos UVMK för 4:de rundan av Stockholmscrossen.. DÅ JÄVLAR!

Ps: Hoppas att ni som läser detta förstår att det är skrivet med en viss mån av ironi!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top