Jordsprätteträffen 17/5

Skrivet av Ola Thorell..
www.excracingteam.com

Jordsprätteträffen.. Linköping

Ja, då kom jag till slut dit då..
Har varit anmäld 2 år tidigare men har missat racet pga. att ja blivit förkyld..
De såg väl egentligen inte ut som att de skulle bli något race för mig den här gången heller då tiden inte var på min sida & SMHI lovade regn..

Sent på fredag kväll togs ändå beslutet att åka ner & klockan ställdes på 04.15..
Vaknade o möttes av regn, som sedan följdes oss ända ner till ca: 2 mil före banan.
Efter en snabb koll såg det faktiskt ut som att de inte kommit så vansinnigt mycke regn och att de skulle kunna bli bra om bara var uppehåll.

Min startgrupp startade på prov:1 Crossbanan.. Proven består av en kortare slinga som körs 3 varv.. 7 prov totalt..

Prov:1 alltså.. Crossbana..
Med en blöt jordbana framför mig ställde jag in mig på att ta det lugnt o inte göra några misstag.. Tyckte nog själv att jag tog det lite väl lugnt, litade inte riktigt på fästet o fegade lite men hade ändå en del bra spår o gjorde inge misstag..

Prov:2 "Stenhällar"
Skogsprov med en del sten, rötter i några bergshällar.
Gruppen innan oss hade gjort lite spår, men stenarna var fortfarande blöta och hala. Lite förbannad för att jag "fegade" på crossbanan så tog jag i desto mera här, körde om många o hade riktigt bra flyt, ngn sladd i onödan men sånt kommer när man försöker höja tempot..

Prov:3 Gräs & skog
Blandat prov med gräsängar i början o slutet med skog i mitten.. Tyckte ja hade bra attack på gärdena och fick med mig farten in i skogen och hittade bra spår på några kanter.. Några lite halv fula stenar här o där, men ingen fara alls..

Prov:4 Skog
Skogsprov med lite spår och rötter men nästan inge stenar..
Man fick vara uppmärksam på pilningen för det var blandat med nya och gamla spår.
Hittade även här lite kanter att åka på och hade fart nog att hoppa över rätt mycket rötter och gropar.. ( de hjälper iofs att åka 530 oxå!)

Efter prov 4 var de paus o lite mat..
Lite synd att de inte går att få reda på några resultat under tävlingen.. om man vet hur man ligger kan det vara lättare att åka då man kan spara sig lite, elr kanske rent av chansa mera..  Efter 4 prov hade jag faktiskt inte ngn riktigt känsla för hur jag låg till, men efter det mediokra första provet gissade jag ngnstans mellan 3-10 ungefär.. Visste som sagt ingenting, uppskattade bara utifrpn vad jag sett av dom som startade för mig..

Prov:5 Skog o Gräs
Ytterligare ett prov blandat med gärden o skog.. djupa spår bitvis, men det vara bara sätta i hojen o dra.. jag hade bra rull med lite sköna tvåhjuls sladdar och sånt..

Prov:6 Gräs
Nästan hela provet var på gräsängar o avslutades med en stor bergshäll..
Fick till det ordentligt på gräset o de kändes som att de gick väldigt fortbitvis.. Fick med mig farten i kurvorna ordentligt o kunde gasa tidigt..

Prov:7 Gräs o liite skog
Lite krångel i skogen med en del sten o en bergshäll, men det studsade verkligen rätt idag.. lyckades ligga på o köra om många vilket alltid är skönt.. Tog lite egna tider på några framför och såg att jag borde lyckats bra på de här provet..

Spänd förväntan då inför resultatlistan o en ganska lång väntan.. våran lista tog så klart längst tid, men var väl värd att vänta på.. Känslan av att se sitt namn överst när man inte varit säker alls, den är riktigt skön..
Mina aningar om att de gått bra på dom flesta proven stämde då jag vann 6 av 7..

1:a i motion u35 alltså!  
Riktigt kul att få vara med i toppen i en sån här stor tävling o med folk som jag normalt inte tävlar emot..smiley

Men Pga snöfall valde jag att ställa in motionscross åkandet i grängesberg.. Riktar nu in mig på Bergbyrundan nästa söndag..
See ya!

Heppåre! smiley

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top