Rapport från Italien

Nu har Gute_944 (Ola) kommit in med sin rapport, direkt på plats från Italien. Vi tackar så mycket för det och hoppas på lite bilder när han är tillbaka i Sverige.

Söndag morgon började med tidsträning för plats på startgrinden, fransmannen Aubin var snabbast, Mats Åkerblom var åter igen snabbast av svenskarna med en 26 plats, Johan Carlsson 30e, Fredrik Karlsson 31a och Markus Norlén 35a. Natten till söndagen var det -6 grader så när det var dax för Mx2s träning var banan fortfarande frusen och svårkörd, därför körde svenskarna lite på säkerhet.

När det sen blev tid för första heatet var det ett gäng laddade svenskar som stod i watingzone, efter den blygsamma insatsen på tidsträningen var startspåren därefter men samtliga svenskar hade bra utsläpp från grinden när starten gick, Mats varvade första varvet som 15e, Johan som 17e, Fredrik som 23a. Fredrik bröt efter ca 15min efter 2st vurpor, Johan bröt när det var ca 3varv kvar med trasigt framhjul då han låg på en 22a plats, Mats körde riktigt bra och bjöd upp till kamp med europas bästa crossåkare, efter 2 bra första varv hade Mats intagit en bra position för resten av heatet. Därefter jobbade Mats upp sig från 15e till 11e i mål i hårdaste tänkbara konkurrens.

Inför det andra heatet togs det beslut i samråd med tränare och teamet och Mats att inte starta i andra heatet efter en långvarig förkylning för att inte äventyra resterande tiden av Italien vistelsens kommande träning och tävlingar. Fredrik Karlsson valde att avstå det andra heatet men Johan kom till start och hade ett riktigt bra utsläpp som med ett bättre startspår lätt hade varit med i toppen men blev nu helt ut trängd i första sväng å varvade första varvet som 24a, kämpade på heatet igenom och slutade på en 17e plats efter en fight i slutet av heatet med Markus Norlén som slutade på 18e.

Nästa helg är det dags för nästa deltävling i Italienska mästerskapen då kommer Svenskarna va på plats igen ännu mer laddade och förhoppningsvis är Andreas Hultman och Mats fria från sina förkylningar!

/Ola, Gute_944

Se tidigare artikel HÄR för fler resultat från svenskar i Europa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top