Rapport av Elin Mann från VM i Frankrike

Elin Mann körde med nyopererat nyckelben

I helgen körde jag årets fjärde VM deltävling i franska Ernée. Det var en häftig jordbana med många branta backar och långa hopp men jag blev förvånad att den var så smal på vissa ställen. På lördagen var det fint väder men på kvällen öppnade sig himlen. Banan hann torka upp hyffsat till vårat andra heat på söndag förmiddag men sedan blev det regn igen så killarnas finaler blev riktiga mudrace. Trots det ostadiga vädret kom det otroligt mycket publik och det var grym stämning runt hela anläggningen!

Min uppladdning inför tävlingen var som ni vet inte den bästa med nyckelbensoperation och utebliven träning. Jag åkte till Frankrike med hopp om att rädda de poäng som gick och inte tappa för mycket i totalen. På tidskvalet körde jag endast ett varv och det räckte till femte bästa tid efter mina tuffaste konkurrenter fransyskan Livia Lancelot och tyskorna Stephanie Laier, Larissa Papenmeier och Maria Franke.

I första heatet gjorde jag en kanonstart och var iväg som tvåa. Jag låg tvåa i över ett varv sedan kroknade jag och gick i mål som nöjd femma efter en fight med Nathalie Kane de sista varven.

I andra heatet stod jag brevid Larissa Papenmeier i starten. Hon gjorde ett riktigt bra utsläpp så jag blev trängd och tvingades slå av mitt på startrakan. Efter min dåliga start tvingades jag kämpa för varje placering och efter 20 minuter + 2 varv gick jag i mål som åtta.

Jag skramlade ihop 29 VM poäng i helgen och blev sjua totalt med samma poäng som femman och sexan. Nu ligger jag fortfarande femma i tabellen och jag ser fram emot nästa VM deltävling i tyska Teutchenthal om två veckor. Det är tre deltävlingar kvar så än kan mycket hända.

Såhär ser ställningen ut just nu:

1. Livia Lancelot, Frankrike, 185p
2. Stephanie Laier, Tyskland, 161p
3. Larissa Papenmeier, Tyskland, 148p
4. Maria Franke, Tyskland, 139p
5. Elin Mann, Sverige, 128p
6. Nathalie Kane, Irland 116p
7. Marianne Veenstra, Holland 111p
8. Elien De Winter, Belgien, 88p
9. Marielle De Mol, Holland 86p
10. Ashley Fiolek, USA, 80p

Text: elinmann.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top