Min sista stora tävling?

sverigecup hokensas2013 start

Kan det vara så att förra årets försök i Sverige Cup i Hökensås kan vara min sista lite större motocrosstävling?

Nu är ju frågan hur man ska benämna “lite större motocrosstävling”. Eftersom jag trots allt försökte mig på att köra SM, med inte alls blandad framgång, utan i stort sätt bara dålig framgång, så benämner jag det SM eller Sverige Cup tävling. Jag har kört en SM final i hela mitt liv i Västerås 2010 och det slutade med en 27:e och 25:e plats. Jag har hela tiden haft ett eget litet mål att jag skulle vilja ta SM poäng, men jag får nog lämna min lilla karriär utan det.

Min första säsong i Sverige Cup 2009 var helt okej, jag bommade att kvala in i Vrigstad och slutade på en total 6:e plats. Hela 7 poäng från 5:e platsen som hade gett mig en elitlicens till säsongen 2010.

Skam den som ger sig sa jag klokt till mig själv och gjorde ett nytt Sverige Cup försök 2010. Nu ska man inte på något sätt tro att jag dominerade denna serie, men efter en vinst, två stycken andra platser och i övrigt jämn så tog jag hem hela skiten. Joråsåatt nu har man en röd plexiglasskiva hemma, något att titta på ibland och vara lite stolt.

Det finns många att tacka för dessa två Sverige Cup säsonger och jag tror ni vet vilka ni är. En som jag absolut inte hade kunnat gjort detta utan och som måste nämnas är min homie och chefsmekaniker Big Mack. Resultat är såklart kul, men allt gött häng vi har haft är värt mer.

Nedan har ni en liten film från mitt som sagt kanske sista försök i en statustävling. Platsen är Hökensås 2013 och denna gång ett försök i MX2 klassen istället som tidigare MX1. Alltid skönt att få till en bra start, synd bara att jag tappade sadeln i första kurvan och fick köra hela heatet utan. En 17:e plats blev det och jag kvalade inte in, over and out.

{youtube}pTxCt6-Npj8{/youtube}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top