Mascupens andra dag kördes i Rättvik

Mascupens andra dag av tre kördes ikväll i Rättvik och vad det gäller toppen bjöds det inte på något nytt.

I MX1 klassen var det återigen Tom Söderström som var startkast, före Kim Lindström. Det var dock inte två heatsegrar utan kamp. Kim slog till med en holeshot i det första heatet, men missade efter andra kurvan i en rythmsektion. Tom kunde då ta över ledningen och höll den sedan in i mål, med Kim inte långt efter. Mats Nilsson körde hårt uppvaktad in på en tredje plats.

I det andra heatet tog Kim kommandot på det första varvet och gick upp i ledning. Tom kom starkt från en fjärde plats och kunde i mitten av heatet ta sig förbi Kim och vinna även det andra heatet. Mats låg på en tredje plats även i det andra heatet, men bromsade stopp och tappade ett antal placeringar. Han jagade sig tillbaka till en fjärde plats, men rådde inte på Pontus Högberg som tog tredje platsen.

– Rolig racing, var Tom Söderströms korta men talande kommentar.

I MX2 klassen var det återigen Kalle Olsson som var överlägsen och vann båda heaten före Viktor Björklund. I det första heatet var det Arvid Antonsson som tog tredje platsen, men i det andra crashade han olyckligt och bröt armen. I det andra heatet var det istället Adrian Stanislaus som tog hand om trejde platsen. Sebastian Lorenz bröt första heatet med punktering, men körde sedan in på en fin femte plats i det andra.

– Ville satsa för att köra om Simon Stenborg på andra plats, men vågade inte satsa för att Markus Eriksson låg precis bakom, berättade Sebastian om det andra heatet.

Samtliga resultat på mylaps.com

Totalt för dagen

MX1

  1. Tom Söderström
  2. Kim Lindström
  3. Mats Nilsson
  4. Pontus Högberg
  5. Andreas Hultman

MX2

  1. Kalle Olsson
  2. Viktor Björklund
  3. Markus Eriksson
  4. Adrian Stanislaus
  5. Gustav Milling

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top