Första dagen av Mascupen kördes i Mora

Tom Söderström

Första dagen av tre i Mascupen kördes idag på sandbanan i Mora, som efter en del regn var rätt så hård och spårig.

I MX1 klassen visade våra stundande VM förare i Uddevalla att de är värda sin plats. Vann båda heaten gjorde Tom Söderström, följt av Kim Lindström med dubbla andra platser. Trea i första heatet var Jonathan Dahlgren och i det andra Mats Nilsson.

– Jag var ut som tvåa efter Dahlgren i första och körde sedan om till ledning. Missade lite i en kurva med ca fem varv kvar och då smet Tom förbi och kunde vinna. I det andra hade jag lite sämre start och hamnade ett tag bakom Dahlgren och Nilsson, berättar Kim

I MX2 klassen var det Kalle Olsson som vann båda heaten, före Marcus Eriksson. Viktor Björklund var trea i det första och Adrian Stanislaus trea i det andra. Team mxstar.se föraren Sebastian Lorenz körde till sig en 9:e och en 7:e plats.

– Jag var nöjd med körningen även i det första heatet, men var omkull en gång och slutade som nia. I det andra heatet gjorde jag en bra start och var ut som trea. Låg sedan med bra hela heatet, men tyvärr så missade jag ett spår med bara ett och ett halvt varv kvar och var nästan utanför banan. Tappade både Gustav Milling och Viktor Björklund på grund av det, berättar Sebastian

Alla resultat på mylaps.com

Följ tävlingen löpande på vår Twitter imorgon och onsdag, då jag är på plats. Twitteruppdateringarna ser ni nere till höger på första sidan.

Totalt ser toppen ut som följande inför andra deltävlingen i Rättvik imorgon

MX1

  1. Tom Söderström
  2. Kim Lindström
  3. Mats Nilsson
  4. Andreas Hultman
  5. Pontus Högberg

MX2

  1. Kalle Olsson
  2. Marcus Eriksson
  3. Adrian Stanislaus
  4. Viktor Björklund
  5. Linus Nylen

Foto: Mikael Hylander, racingspics.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top