Mascupen avslutades i Borlänge

Samtliga förare som var på pallen totalt

Dag tre och således den avslutande dagen av Mascupen kördes i Borlänge.

I MX1 klassen var det Tom Söderström som fram till dagen dominerat med fyra heatvinster av fyra möjliga. Kim Lindström hade varit nära några gånger, men varit tvungen att nöja sig med andra platser. Nu var Kim rejält på hugget och en Holeshot i första heatet och med Tom på endast fjärde plats gav honom en bra chans. Tom hoppade kaxigt förbi Hultman, men tre kurvor senare ville Hultman ha tillbaka sin plats och tog samtigt med sig Toms framhjul. Vurpan innebar att Tom återigen fick börja om från fjärde plats. En hårt jagande Tom tog sig återigen förbi Hultman upp på andra plats och var precis i bakhjulet på Kim i mål. Hultman in på en tredje plats endast fyra sekunder efter.

I det andra heatet var det Tom som slog till med Hoelshot och fick sedan en lucka på fem sekunder till Kim. I slutet av heatet kunde Kim dock ta in ca en sekund per varv och var i mål precis i rygg på Tom. Tredje platsen tog denna gång Mats Nilsson hand om.

I MX2 klassen var Kalle Olsson helt överlägsen. Sex Holeshot och sex heatvinster är imponerande. I det första heatet följdes han av Markus Eriksson och Viktor Björklund.

I det andra heatet var det Sebastian Lorenz som tidigt tog över andra platsen. På tredje plats körde Jonas Edberg riktigt bra i början och höll sedan tillabaka fältet lite. In i mål blev det en stehård kamp mellan Lorenz, Viktor Björklund och Marcus Eriksson. Eriksson gjorde en miss ut på sista varvet och Björklund smet förbi och var sedan i rygg på Lorenz in i mål.

Samtliga resultat på mylaps.com

Totalställninge efter tre dagar

MX1

 1. Tom Söderström
 2. Kim Lindström
 3. Mats Nilsson
 4. Andreas Hultman
 5. Pontus Högberg

MX2

 1. Kalle Olsson
 2. Viktor Björklund
 3. Markus Eriksson
 4. Adrian Stanislaus
 5. Simon Stenborg

Junior

 1. Sebastian Olsson
 2. Christopher Lagergren
 3. Jon Björ
 4. Erik Rosendahl
 5. Kevin Engstrand

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top