Marcus Norlen tillbaka som vinnare

Mackelito junior, övade åttor med farfar Bosse i depån

Förra årets svenska mästare i MX1 klassen är tillbaka på toppen och det på favoritunderlaget sand.

I det första MX1 heatet var det Tom Söderström som gick ut i täten och då Kim Lindström gick omkull från andra plats var det ingen som hängde på och kunde hota. Marcus Norlén fastnade bakom Remi Nyegaard, men tog sig förbi och upp på en andra plats. Nyeagaard slutade på en tredje plats efter att Kim Lindström gått omkull precis innan mål när han gjorde ett sista omkörnings försök. Läs mer om Kims crash i separat artikel.

I det andra heatet var det Mackelito Norléns show. Tom Söderström var upp och stötte, men var tillslut 12 sekunder efter i mål. Remi Nyegaard avrundade återigen pallen. Totalt blev det med andra ord Mackelito som tog hem deltävlingen, på samma poäng som Tom, men genom att vunnit sista heatet. Nyegaard totalt trea för dagen.

Norlén är nu uppe på en total andra plats, men är hela 37 poäng efter ledande Tom Söderström.

I MX2 klassen trodde jag personligen att Filip “Fillibang” Bengtsson skulle ta hem det hela. Nu körde inte Filip på något sätt dåligt, men han var själv inte alls nöjd med dagens 2:a och 3:e plats i heaten. Starkast av alla var Even Heibye, som i båda heaten kom från lite sämre starter, för att tillslut vara först i mål i båda. Att SM ledande Nicolaj Larsen fortfarande lider av sviter från sin crash under Uddevalla VM märktes inte mycket. En total andra plats blev det för Larsen efter att ha slutat 3:a och 2:a.

I MX-Girls är vi nog fler som tror att VM femman Sara Pettersson ska dominera, men det är inte alltid helt lätt att köra på hemmaplan. I det första heatet vann dock Pettersson, men då var Sandra Adriansson omkull två gånger. I det andra gjorde Adriansson inga stora misstag och tog hem segern och i och med det även tävlingen totalt. Trea i första blev Frida Östlund och i det andra Marie S Pettersen

Samtliga resultat mx-results.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top