Så gick SM i Finspång för Team mxstar.se

sebastianlorenz_finspang

Så var det återigen dags för SM, efter ett långt sommaruppehåll. Tredje deltävlingen kördes på den krävande sandbanan i Finspång.

Som vi tidigare skrivit om crashade Kim Lindström olyckligt under söndagens första heat. Kim opererade akut för trasig mjälte och punkterad lunga. Efter operation är läget stabilt och Kim har varit vaken. Vi önskar Kim ett snabbt tillfrisknande. Under lördagens tidskval slog till Kim med dagens snabbaste tid. I kvalheatet fick han dock se sig besegrad av Tom Söderström efter en lite sämre start.

Sebastian Lorenz slog under lördagen till med sitt bästa kvalresultat i SM genom att köra in på en 5:e plats i heatet. I söndagens första final var Sebastian ut som 14:e och pendlade någon placering upp och ned för att tillslut sluta på en 13:e plats. I det andra heatet var Sebastian inte riktigt med i starten och blev i andra kurvan påkörd och fick börja om bland de sista. En hårt kämpande Sebastian tog sig upp på poängplats och slutade på en 18:e plats.

Emmy var bra med i starten i lördagens kvalheat, men på det andra varvet slog hon i en förare i en kurva och gick omkull. Dessvärre tog det sedan tre varv för Emmy att få igång cykeln och hon tog sig i mål som sista tjej. Emmy tog sig sedan vidare till söndagens final som 20:e och sista tjej via tid från tidskvalet. Emmy körde sedan två stabila finalheat och slutade på 6:e och 5:e plats.

Förarnas egna rapporter kommer under måndagen.

vSamtliga resultat på mx-results.com

Tack till: Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Kumlin Suspension.

Extra tack till Text & Dekor som ordnar alla våra trycksaker med alltid så kort varsel. Tack till Ica Folkes som ställer upp med mat till hela teamet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top