Sebastian Lorenz rapport Finspång

sebastianlorenz_finspang8

Då var det äntligen dax för 3:e deltävlingen i SM. SM tävlingarna är inte bara speciella för att det är Svenska Mästerskapet utan det blir också lite extra då jag står i det stora mxstar tältet. Riktigt härligt gäng och go stämning.

Tyvärr skadade Kim Lindström sig idag som kör MX1 för teamet. Alltid tråkigt när sånt händer. Hoppas allt går bra och att han snart är tillbaka. Massa krya till Kim!

Lite kortfattat om lördagens race. Träningen flöt på helt okej, sedan när det vart tidsträning tappar jag drevet på mitt första varv, då jag försöker sätta en snabb tid. Så då fick jag välja startspår sist i mitt kval, men det hindrade inte mig från att lyckas i starten. Var runt 7-8 efter första kurvan och jobbade upp mig till en 5:e plats in i mål. Mitt bästa kvalresultat i SM!

Söndagens race. Första heatet låg jag omkring 17-18 i starten. Tog snabbt några placeringar men uppför en backe får jag något konstigt kasst och jag sträcker till axeln. Vart orolig och saktade ner på tempot en kort bit och de bidrog till att jag tappade några placeringar. Ökade tempot direkt igen då axeln inte gjorde allt för ont. Jobbade upp mig till en 13:e plats i mål, vilket gav 8 friska SM poäng.

Andra heatet blir det tajt i startsvängen och en kille ramlar in på mig så att jag också välter omkull. Får börja om långt bak, så det blev många aggresiva omkörningar de första varven. Kände inga problem med axeln nu, då jag fick låna ett speciellt skydd av Tom Söderström. Korsade målgången på en 18:e plats, alltså ytterligare 3 till SM poäng.

Slutade på en total 14:e plats denna SM deltävling. Jag brukar aldrig vara nöjd, men när man tänker tillbaka till förra året då det inte vart några poäng alls i Finspång, så känns det bra. Gött med framsteg. Nu siktar vi på nästa SM som nästan är på hemmaplan i Västerås

See u there!

Tack till: Yamaha Motor Scandinavia, Yamaha Store Västerås, PSE Parts, Bridgestone, Yamalube, Kumlin Suspension.

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

sebastianlorenz_finspang5

sebastianlorenz_finspang6

sebastianlorenz_finspang7

sebastianlorenz_finspang9

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top