Lagledare Jocke Hansson är laddad inför lag VM

teamsweden_lommel2012

Huvudpersonen att hålla ihop den svenska gruppen under lag VM är lagledare Jocke Hansson. Vi lät honom presentera sig och prata lite fritt om äventyret som väntar i Belgiska Lommel.

Presentera dig själv
Jag är nog egentligen mest känd som bror till Bubben (Marcus Hansson). Har kört en hel del själv, började tävla någon gång -79-80 och höll på fram till -92. Har en 2:a plats i SM som bästa resultat och har även kört lite VM, med en 12:e plats som bästa resultat. Blev väldigt intresserad av träning efter alla år man kört själv och har de senaste åren även börjat jobba rejält med fjädring. Har även ett litet åkeri i grunden, med fyra stycken kranbilar.

Har varit en hel del med Joel Smets och känner att jag har utvecklat mig själv mycket som tränare även på körningsbiten och inte som tidigare mest på fysbiten.

Vad har du för känslor inför helgen som kommer?
Alla förarna är jäkligt på, gillar ju sanden och vill verkligen vidare till finalen. Nu är det en bana som vi har liknande hemma och grabbarna har ju samtliga tillbringat mycket tid i Holland under de senaste åren. De finns de som kan åka sand och sen har vi Lommel och jag tror det kommer passa våra förare.

Vi skulle ha behövt någon förare som verkligen kunde köra in på en topp tio placering för att känna oss lite mer säkra att ta oss vidare till final. Vi måste se till att ge allt och överprestera istället för att underprestera, men det är precis vad de här grabbarna kan göra.

Vi har ordnat det bra med en trailer som kommer stå på plats ute vid banan, så det känns riktigt skönt att vi har en depåplats att trivas på.

Det var väldigt trevligt att prata med Jocke, som även om det varit mycket senaste tiden verkade lugnt inför helgen. Han har varit med grabbarna nere i Holland/Belgien över helgen och de har tränat såväl på Lommel som på andra liknande banor. “Vi har kört en del intervaller, heat och försökt hitta lite extra speed” berättade Jocke.

Att höra “Känns nog mer förberett än på länge” från Jocke, känns som en bra grund att starta helgen med för våra svenska förare.

Foto: Niklas Svensson, motocrossinaction.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top