Fyra snabba till Kim Lindström inför lag VM

Kim och supermekanikern Conny

Kärt barn har många namn, det börjar närma sig MXoN, Motocross of Nations, MXdN, Motocross des Nations eller lag VM som vi så enkelt kallar det i Sverige. Vi tar pulsen på Kim Lindström som kör i MX1 klassen med fyra snabba frågor.

Hur känns det att var uttagen i det svenska laget till Lag VM?
Det känns sjukt kul att få vara med och representera Sverige. Har alltid velat vara med och få köra och speciellt i år när det är sandbana.

Hur känns förberedelserna och formen för tillfället?
Kom ner i onsdags för att få köra några pass innan och hitta den rätta sandkänslan, körde på lommel men vurpa i andra passet och slog i knät rejält så åkte in till sjukhus för att kolla så det inte var något och det var inte så det var skönt. Sen lyckades jag bli sjuk med men idag tisdag känner jag mig frisk så nu blir det full laddning inför helgen.
Så det har ju inte vart den optimala uppladdningen men känner mig ändå taggad och laddad för att göra något bra. Nu blir det körning i två dar sedan är det bara att ladda med bra mat och sömn för att klara av sanden i Lommel.

Hur upplever du banan i Lommel, vad är din beskrivning av den och vad tycker du om den?
Banan i Lommel är alltid en mycket fysiskt krävande bana och det gäller att hitta ett bra flyt och nästan hoppa mellan hålorna för att spar kraft och orka. Det är bottenlös sand men den är ganska lätt när den blir torr så den är inte som Lierop. Jag gillar bana och jag har vart uppe och tittat när de byggt om banan, den ser helt annorlunda ut mot när jag brukar vara där och träna men den ser hur fin och fet ut som helst.

Vad har du för målsättning med helgen?
Det är att vi först och främst ska kvala in till A-final men det ska inte vara några problem om ingen av oss bryter något heat och kör våra egna race då vi kan åka sand allihop.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top