Kim Lindström rapporterar från SM i Finspång

kimlindstrom_pithotrod

Kim Lindström hade i helgen som mål att övervinna den bana han tidigare haft två rejäla crasher på och lyckades, om än inte med exakt så bra resultat som han önskat.

Rapport från Finspångs SM

Blev skadad för en vecka sen när jag var och tränade, fick en spricka i foten och den blev stukad. Har inte kunnat köra så mycket utan har bara cyklat för att hålla konditionen uppe.

Jag var laddad och revansch sugen för att slå Finspång banan som har följt mig i två år med skador.
På lördagen kändes allt bra, var tvåa i tidskvalet men kände att banan blev bättre och bättre ju längre dagen gick.
I kvalheatet gjorde jag en bra start och var som tvåa men i andra kurvan så kunde jag åka om och sen låg jag på i två varv för att skapa en lucka och sedan slog jag av för att spara krafter och foten till söndagen.

Allt kändes bra till söndagen och jag kunde sätta snabbaste tiden på träningen och var laddad inför första heatet, var ut som två och kände att jag kunde ligga bakom i ett behagligt tempo men sen på andra varvet hände det som inte fick hända, jag slog i foten rejält igen och kunde inte stå på fotepinnen utan rullade sakta in mot depån och tänkte svänga av och bryta. Men efter ett tag kändes det lite bättre och jag valde att fortsätta och körningen funkade bra och jag kunde köra upp mig till fyra efter att vart nere runt 15e plats så det var ju okej men foten kändes inte bra efteråt.

Fick bra hjälp emellan heaten med foten och det kändes som det skulle funka i andra med, var ut som fyra femma men efter första varvet var jag uppe som två men kände att foten inte höll, jag kunde ändå köra ikapp ettan och han släppte förbi mig för att se mina spår men foten skulle inte bli bättre så jag släppte förbi han igen och låg bakom i några varv och tänkte jag skulle ta han på slutet och skita hur ont det gjorde i foten men istället så gick jag omkull och visste då att det var kört så jag rullade mest runt för att komma in som tvåa och säkra silverplatsen i SM.

Är både glad och besviken över hur helgen gick. Är besviken för att jag kände verkligen att jag kunde vinna på denna bana och allt kändes så bra på lördagen men sen blev det bara sämre men det kan man inte göra så mycket åt när foten är som den är.
Jag nöjd med att jag kom hem från banan hel istället för att vakna upp på sjukhuset som jag gjort två år i rad, så det var en liten vinst för mig, sen har jag säkrat silverplatsen i SM nu och har en chans på guldet men då är det mycket som ska gå rätt för att jag ska få det.

Vill tacka alla som hjälper mig och stöttar mig runt banan, och alla mina sponsorer, utan er är detta inte möjligt. Tack!

/Kim

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top