Vad hände, punktrapporten från SM i Finspång

finspang_publik

Jag som börjar bli gammal, trött och lat både på banan och utanför, väljer återigen att göra en SM rapport i punktform.

• Kim Lindström vann över banan i Finspång och körde in på en total andra plats. Han hade bud på bättre resultat, men en skadad fot från veckan innan och en liten marksyning i andra heatet ställde till det.
  • Thuresson dominerade mer eller mindre hem två stycken heatvinster. I det andra heatet var det lite katt och råtta lek med Lindström de första varven, men när Kim crashade var det klart.
  • Mats “Lappen” Nilsson återigen på pallen, genom en 3:e och en 4:e plats. Denna gång på en Yamaha 450 crossmaskin, verkar gå rätt bra den också.
  • Rasmus Sjöberg låg på en fin 2:a plats i första heatet när han gick hårt i backen. Rasmus blev körd till sjukhus med ryggont, men enligt de rapporter jag fått har han klarat sig med en rejält blåslagen kropp.
  • Mathias Andersson tillbaka efter handskadan och körde stabilt in på en 11:e och 6:e plats.
  • Kalle Olsson bromsade stopp och var omkull en gång i det första heatet, men lyckades trots det köra in på en 2:a plats. I det andra heatet tog han starten och kunde köra mot en rätt så säker seger.
  • Jesper Jönsson vann första heatet och körde in på en 2:a plats i det andra. Blev med det 2:a totalt på samma poäng som Kalle Olsson.
  • Imponerade stort med näst snabbaste varvtid i båda heaten gjorde Fredrik Karlsson. Orken saknades lite, men med en 5:e och 3.e plats slutade han på en total 3:e plats.
  • Viktor Björklund såg snabb ut i det första heatet och ledde ett tag i mitten, men var i mål 3:a. I det andra tog armarna slut och Viktor dalade ända ner till en 13:e plats.
  • Sandra Adriansson vann trots en handskada tävlingen totalt, genom att bli 3:a och 1:a.
  • Emmy Wallberg kom aldrig till start i finalerna på grund av magsjuka.
  • Har inte hört någon publiksiffra, men det kändes som att det var en del folk på plats. Den läktare Finspång har var välfylld hela helgen.
  • Grymt plus till Finspång för det riktigt fina nybyggda omklädningsrummen och toaletterna.