Filip Thuresson storfavorit i motocross-SM i Finspång till helgen

kimlindstrom_finspang

Till helgen är det dags för den näst sista SM deltävlingen i motocross hos Finspångs MS.

I ett pressmeddelande går Finspångs MS igenom de förare som ligger i topp i MX1 klassen.

Pressmeddelande 2

FILIP THURESSON STORFAVORIT I MOTOCROSS-SM I FINSPÅNG TILL HELGEN.

Filip Thuresson BMK Uddevalla är storfavorit när motocross-SM I klass MX 1 körs på 40 års jubilérande Eliantorpsbanan i Finspång den 11- 12 augusti.

Filip har på de 4 första tävlingarna tagit 6 av 8 möjliga heatsegrar på sin vassa Honda. Uddevallaföraren som i sitt förra framträdande i Finspång 2011 tog en 2:a och en 3:e plats i heaten har i år varit ganska överlägsen i de första SM-tävlingarna.

Kim Lindström Nyköpings MS är den förare som främst kommer att utmana om heatsegrarna på svårkörda och sandiga Eliantorpsbanan , Kim som genom åren kört många varv på sanden. 2011 hade Kim oturen att köra omkull på tävlingen och skada mjälten så nu hoppas vi på bättre lycka den här gången. I år har Lindström kommit igång bra och ligger på en klar andraplats i SM-tabellen i MX 1 och i Ulricehamn för ett par veckor sedan knep han en heatseger och en 2:a plats vilket visar att han är på gång på sin Kawasaki.

På 3:e plats i sammandraget ligger Rasmus Sjöberg Åsätra MK på en Honda, Rasmus har en heatseger från Tibro i 3:e tävlingen och ett par 3:e platser i tidigare tävlingar.

En intressant förare är unge Rikard Hansson Donkelo Race som matchas fram av farfar Hasse Hansson, den gamle mästaren, Rikard har en andraplats på sin hemmabana i Tibro som största merit och han har en 4:e plats i SM tabellen efter 4 tävlingar.

Per Nyberg från Boden är den som gör den längsta resan till Finspång, Per ligger 5:a i sammandraget och har tagit en 2:a och en 3:e plats i Ulricehamns tävling för några veckor sedan.

Roger Svensson, finspångskille som tävlar för SMK Värnamo där han kör i serielaget, är kanske den som kan banan bäst av alla förare. Roger är en av de som med sin grävmaskin har lagt ner mest jobb för att få banan i toppskick och har bra chanser att plocka poäng i tävlingen.

Lokala förare som ska försöka utmana om SM poängen är Timmy Wernersson Linköpings MS och Linus Karlsson SMK Östgöta, Norrköping .

Just nu pågår ett omfattande preparering för att 90 –års jubilerande Finspångs MS ska erbjuda förarna en perfekt bana och även bästa service med nybyggda omklädningsrum och duschar, nya toaletter mm på den 40-års jubilerande ( Premiär 1 september 1972) Eliantorpsbanan i Finspång.

Ytterligare upplysningar via vår Pressvärd Staffan Jonsson 0122-412 94 ,070-377 1294.

Foto: Mikael Hylander

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top