Järva MK samarbetar med Mad Skills Motocross

Mad Skills Motocross

Järva MK har inlett ett samarbete med Turborilla som utvecklar Mad Skills Motocross som vi tidigare recenserade här på sidan. Det innebär kort att klickar du dig vidare från Järva MK:s hemsida och köper en fullversion av spelet så tillfaller en del av intäkterna klubben. Vi passade på att prata med Håkan hos Järva MK och Joel på Turborilla om deras nya deal.

Håkan Enegård, Järva MK

Ni har inlett ett samarbete med Turborilla kring spelet MadSkillsMotocross, hur ser upplägget ut?

Upplägget är att vi har en bild med länk till Turborilla och spelet Mad Skill Motocross på Järvas websida. Om man följer länken finns på målsidan möjlighet att ladda ner ett demo av spelet samt att köpa en fullversion. Bakom detta finns också ett avtal mellan Turborilla och Järva MK.

Avtalet gäller från 24 mars och 90 dagar framåt. När avtalstiden är slut kommer en eventuell förlängning diskuteras. Järva MK drar uppmärksamhet till spelet Mad Skills Motocross via information till  medlemmar, och en “nyhet” på Järva MK`s websida. Försäljning förmedlad via länken på våran hemsida renderar ersättning till oss som utbetalas av Turborilla AB. Antalet försäljningar övervakas av både oss och Turborilla via en speciell administrations websida. Vi fakturerar Turborilla Järva MK´s ersättning baserat på antalet sålda spel en gång i månaden.

Har ni några forsatta planer kring samarbetet?

Om det visar sig generera inkomster till klubben är vi självklart intresserade av en förlängning av avtalet om Turborilla samtycker. Arrangemang som “Mad Skills kvällar” under flerdagarstävlingar eller modifiering av banor i spelet för att marknadsföra “riktiga” tävlingar diskuteras löpande med Turborilla och specifika avtal kommer att slutas om intresse uppstår under den första 90 dagars perioden.

Det här är en kul och lite udda idé för en klubb, har ni några fler liknande idéer på gång.

Inget speciellt på gång just nu. Vi lägger all kraft på att få verksamheten på alla plan så bra som möjligt nu efter nyöppningen av banan. Vi fick detta erbjudande av Turborilla och tyckte att det var en jättekul idé och nappade direkt efter en genomgång i styrelsen. Vid första anblicken såg spelet ut som vilket som helst, men efter att vi provat var vi verkligen fast, det är kanonkul att köra. Det ska bli roligt när Turborilla inom kort också släpper multiplayer versionen, då blir det ännu tuffare race 🙂

Länk: www.jarva-mk.org

Joel Smedberg, Turborilla

Hej Joel, berätta lite om dig själv?
Jag har just flyttat hem till Sverige efter en tid på Filippinerna och i Australien. Min sista tid i Australien drog jag ned på surfandet och avslutade en MBA. På Filippinerna ägnade jag mycket tid till att upptäcka, framförallt Cebu, men arbetade även med en bank nära kopplad till Muhammad Yunus Grameen Bank. Grameen Foundacion Pilipinas och jag kom dock inte överrens så jag drog iväg på motorcykeläventyr efter några månaders arbete på norra Samar.

Innan den sejouren utomlands var jag lugn och återhämtade krafter i ett av VK koncernens företag. Detta då jag efter min sista knäskada gått tillbaks till skolbänken och en utmattande KY utbildning. Knäskadorna kom efter flera år av 120+ skiddagar per år, senast med fast adress i Lake Tahoe CA.

Mina planer för våren innefattar att skaffa n cross, jag är sinnesjukt sugen på att börja köra,  teknik och hojtips emottages ödmjukt.

Du jobbar på Turborilla som utvecklar Mad Skills Motocross?
Jag har just inlett mitt arbete på Turborilla, företaget har funnits i ungefär tre år och utvecklat, producerat och distribuerat två titlar, Mad Skills Motocross och Planet M.U.L.E. Vi arbetar nu på en uppföljare till Planet M.U.L.E och vidareutvecklingar av Mad Skills. Multiplayern med fantastiska möjligheter och features bör vara klar inom åtta veckor. Håll ögonen öppna och se till att träna upp era färdigheter!

Vad är din roll på företaget?
Det är ett litet företag så arbetet är otroligt varierat, det handlar om allt ifrån förhandlingar till spelutveckling till att optimera säljkanaler. Jag anställdes som marknadsförare men fokuserar just nu mest på att hitta samarbetspartners och former där vi kan skapa starkare produkter och varumärken tillsammans, hellre 30% av 1 000 0000 än 100% av 1 000 000.

Är det ett svenska företag?
Företaget ägs till 100% av Tobias Andersson, killen som står bakom Mad Skills Motocross.

Hur har utvecklingen sätt ut för spelet, är det nytt?
Spelet har gått otroligt starkt på den nordamerikanska marknaden , i princip sedan dag ett. Vi har inte haft särskilt mycket försäljning alls i Sverige ännu. Den första versionen släpptes under andra halvan av 2009 men spelet uppdateras ständigt, nästa stora feta uppdatering blir en multiplayer. Spelet är perfekt för att spela mot polarna eller över nätet så vi räknar med att minst trippla försäljningen över nästa halvår.

Berätta om hur spelet fungerar?
Ett enkelt racing spel med en fantastisk fysikmotor, du ska vara snabbast från a till b. Enkelt att lära sig men grymt svårt att vara bäst på. Har du kört mycket cross så är det en fördel då hojen beter sig om en verklig motocross. Spelet är helt fokuserat på spelkänsla och “kul”, allt har ett syfte och är därför otroligt välgjort.

Vad är framtidsplanerna för spelet, hur ser det närmsta tiden ut?
Jag vill så gärna skrika ut vad som, förhoppningsvis, kommer att göras klart under April men jag har munkavle för nu. Jag kan berätta att multiplayern kommer ut om tidigast 6 veckor dock. Fram tills dess så vill vi bland annat testa lite olika lösningar för att köra ligor, multiplayer tävlingar osv.

Ni har nu valt att samarbeta med ett antal svenska klubbar, först ut är Järva MK?
Eftersom vi tar så lite plats på den svenska marknaden men inte vill dra iväg med en massiv marknadsföringsbudget så testar vi lite olika ideèr. Spelet har slagit bra bland actionsportare och cross åkare och vi hoppas därför på att kunna hitta win/win samarbeten med några svenska klubbar. Klubbarna distribuerar vårt spel och får en redig del av vinsten Jag ringde upp några klubbar och frågade om vi kunde hitta samarbeten, Järva MK och Håkan var ruskigt snabba att svar ja och förhoppningsvis kan vi utveckla det samarbetet vidare till något riktigt spännande, mycket skön kille och en sådan som gör att det är otroligt roligt att göra bsn!

Om du vill samarbeta med oss skriv ett mail joel@turborilla.com

Har ni några fortsatta planer för marknadsföring som du kan avslöja?
Vi är bara intresserade av att marknadsföra oss genom att skapa mervärde för mottagaren/kunden, jag tror att fler är starkare så jag kommer fortsätta hålla ögon och öron öppna för samarbeten av alla de slag – det senaste galna förslaget som kom upp var “Mad Skills” i sexualundervisningen, jag välkomnar alla förslag men kan inte agera på alla 😀

Länk: www.madskillsmotocross.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top