Månadens fotograf Caroline Joelsson

Caroline Joelsson

Månadens fotograf denna månad, 17-åriga Caroline Joelsson.

Berätta om dig själv, vem är du, var bor du…?
I 17år har jag haft mitt namn Caroline Joelsson men känns igen oftare som “MxCarro” i mxrelaterade stunder, troligen på grund av hemsidan jag själv driver. Från start tills idag har jag bott längs västkustens vackra miljö.
Jag är en av de få tjejer som följer motocrossen med kameran under tävlingarna på banområdet, är den yngsta under SM deltävlingarna och under vm som har resulterat i att jag fått mina bilder publicerade i första hand självklart åt Race Mc Sport men också även i andra sammanhang. Kameran finns i händerna i alla väder, det som skulle kunna stoppa är att kameran lägger av. Eller möjligtvis under träningar att jag hoppar på hojen själv och kör för skojs skull.

Hur länge har du hållit på med fotografering? 
Första gången med systemkamera i hand var på ett bröllop hösten 2007. “du tar kort, jag kollar på” fick jag höra och där stod jag men en kamera, vilket gav resultat i att jag senare ville kombinera motocross och fotografering.
När jag sparat ihop pengar till en egen systemkamera skaffade jag mig min första kamera vid årsskiftet. Sedan dess har jag varit fäst vid den maximala kombinationen av action och att försöka skapa något i samma stund som jag har väldigt roligt.

Du har också en egen hemsida mxcarro.se, vad är de framtida planerna med den?
Att få hålla på med det som blivit mitt stora intresse i livet, som blivit ett slags är ett beroende, är otroligt roligt. Framtiden för MxCarro.se är att kunna utveckla kunskapen som finns idag till att fortfarande tycka att det är roligt. Meningen med MxCarro.se är att kunna visa upp vad jag lyckats skapa.

Hur ser det ut inför året 2010, var kommer du hålla hus med din kamera?
Eftersom jag är 17 år har jag inte tillgång till körkort än och det blir det som går att komma till. Jag satsar på att komma till de flesta SM deltävlingarna, Uddevalla VM, till de SX tävlingarna som kommer gå i Sverige, kanske någon SM deltävling i Fiddy, Västgötacrossen och andra amatörklassade tävlingar i motocrossen. Jag ska även försöka komma iväg till USA på lagvm eftersom lagvm i Italien 2009 var en stor upplevelse. Håll utkik på hemsidan efter vart jag varit med kameran!

Länk: www.mxcarro.se

Bild 1
Svensk motocross, flaggan som visar det i bakgrunden och solen som värmer föraren.

Bild 2
Äntligen är säsongen igång igen och många är glada, det små firas med en scrub!

Bild 3
JSM Uddevalla 2009, en start på ett heat och framtiden av SM och kanske VM.

Bild 4
Dennis Todler från Norge i vinterns snö! (2010)

Bild 5
Denna bild togs i Finspång på en träning under SM deltävlingen 2009, förare på bild är Tom Söderström.

Bild 6
Andreas Hultman i en sjö efter träning under ett träningsläger 2009 på High Chaparral!

Svensk motocross, flaggan som visar det i bakgrunden och solen som värmer föraren.
Svensk motocross, flaggan som visar det i bakgrunden och solen som värmer föraren.
Äntligen är säsongen igång igen och många är glada, det små firas med en scrub!
Äntligen är säsongen igång igen och många är glada, det små firas med en scrub!
JSM Uddevalla 2009, en start på ett heat och framtiden av SM och kanske VM.
JSM Uddevalla 2009, en start på ett heat och framtiden av SM och kanske VM.
Dennis Todler från Norge i vinterns snö! (2010)
Dennis Todler från Norge i vinterns snö! (2010)
Denna bild togs i Finspång på en träning under SM deltävlingen 2009, förare på bild är Tom Söderström.
Denna bild togs i Finspång på en träning under SM deltävlingen 2009, förare på bild är Tom Söderström.
Andreas Hultman i en sjö efter träning under ett träningsläger 2009 på High Chaparral!
Andreas Hultman i en sjö efter träning under ett träningsläger 2009 på High Chaparral!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top