Mad Skills Motocross, ett mycket kul spel

Mad Skills Motocross

Ett spel man snabbt kommer in i och kan ge sig på utan timmar att först lära sig förstå hur man kontrollerar det, så enkelt är det.

Jag är ingen hardcore spelfantast, kanske är det nu för att även jag börjar bli till åren, men å andra sidan har jag aldrig varit det. Finns dock några spel jag fastnat för och en gemensam nämnare har varit att de varit simpla i sin konstruktion, grafik m.m. Ett var det fantastiska multiplayer bilspelet Slicks n´ Slide och ett annat motocross/enduro/fmx spelet Action Motocross, ni som en gång fastnat för något av dem förstår min kärlek.

Även Mad Skills Motocross har den där enkelheten över sig om än med riktigt upphottad grafik och med fantastiskt känsla. Ni som kört en del motocross vet att man kan påverka motorcykeln i luften genom att gasa och bromsa och precis så fungerar det även i spelet. Det är en riktigt härlig känsla att nypa till på bromsen för att få motorcykeln att dyka ned perfekt i en landning. Likaså är det en rätt cool känsla att gå på bakhjulet över en rad whoopisar och för en sekund känna sig som James ”Bubba” Stewart.

En demo till spelet går att ladda ned på www.madskillsmotocross.com och installationen är enkel, smärtfri och snabb. Sedan är det bara att köra igång och spela dig igenom bana för bana. Antingen så tävlar du mot en motståndare och det krävs att du kommer först i mål för att gå vidare eller så dyker det då och då upp en banan där du måste klara ett visst moment för att få fortsätta. Det kan exempelvis vara att göra en bakåtvolt eller köra på bakhjulet i en sekund.

Man fastnar extremt lätt för känslan i spelet och även om det har sina fördelar med att banorna i de flesta fall är intensiva och korta så önskar jag ibland att man fick köra en riktigt lång bana eller att det fanns en träningsbana där man kunde köra hur länge som helst och bara leka med den härliga känslan spelet har i kontrollen.

Med 5 divisioner och 52 banor finns det en del att jobba på för den som nu är en hardcore spelare och kör alla spel så fort som möjligt till sitt slut. För oss andra räcker banorna ett tag för att ta den där sköna 15 minuters rasten på jobbet som man så ofta behöver för att samla kraft.

Även en multiplayer version är på gång och det ska bli mycket kul att testa den, tänk er en hel tävlingssäsong för alla medlemmar här på mxstar.se.

{youtube}7_9dt0cDFsw{/youtube}

Slicks n Slide Action Supercross

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top