Inför lag VM med Micke Brunzell

MX of Nations Donington Park 27-28 september

Nu har förarna fått säga sitt och självklart vill vi även höra vad coach Micke Brunzell har att säga. Förarna åkte över med en 24 timmars båttur redan under tisdag kväll, Micke anländer idag torsdag till England.

Missa inte heller:
Inför lag VM med Filip Thuresson
Inför lag VM med Johan Carlsson
Inför lag VM med Andreas Hultman

Hur känns det så här dagarna innan Lag VM (MXoN)?
Det känns bra faktiskt. Andreas Hultman var lite krasslig i helgen, tog det lugnt och körde lite mindre och sen kändes det bättre redan på söndagen och är vid gott mod, precis som övriga två. Det ska bli väldigt roligt som alltid, med denna tävling.

Hur ser skadeläget ut i laget?
Filip och Johan har haft skador av och till under mer eller mindre lång tid. Fel att säga att det tillhör sporten, men tyvärr lever de med sina skador, precis som andra elitidrottsmän. Inte orolig för detta, utan det har känts bra länge för alla tre.

Vad tror du om chanserna för laget i år?
Resultatmässigt kan det bli vad som helst, men vi har en ambition att vara topp 10, i fjol var vi 14:e lag. Vi kan inte åka dit med att inte ha ambitionen att prestera bättre än förra året. Ett problem är att våre tre förare är relativt jämna, vilket innebär att kvalsystemet inte riktigt gynnar oss, då bara de två bästa räknas i kvalet, så har man en riktigt toppförare behöver övriga inte prestera så bra. Lördagen är lite mer nervig, men ändå känner jag och killarna tillförsikt. Rullar resultatena med oss så är det inte alls orimligt med resultatet topp 10:e, med den historik i lag VM vi har, så måste vi ha den ambitionen. Det är fel att satsa om man inte har ett högt mål, även om vi inte är en framstående nation idag, så är det här ingen chartertripp.

Vad vet ni om banan på Donnington Park?
Banan har mycket hopp och ganska snabb, sen så ska de harva upp den ordentligt och lägga i flis så att den blir lite mjukare i ytan. En kille jag pratade med uttryckte det som att det var en bana för amerikanarna. De här tre killarna kan det passa jäkligt bra, rätt generation för den här typen av banor, de räds inte stora hopp.

Vad har du att säga om de olika förarna i laget Filip Thuresson, Andreas Hultman och Johan Carlsson?
En av orsakerna att vi tagit ut dem är att det är tre fortfarande unga förare med ett väldigt hjärta, som kör för laget. Det ska mycket till att någon ska vika ner sig, de kämpar hela vägen. De är del utav vår kommande generation av duktiga förare, de är redan där, men kommer dominera under många år och det gäller samtliga tre killar. Alla tre killar sprider god atmosfär runt sig, väldigt viktiga delar när vi är borta. Trots att de är unga finns viss erfarenhet, Johan har varit med tre gånger och Filip och Andreas var båda med förra året.

Hur ser upplägget ut för veckan och helgen?
Förarna drar över på tisdag och kommer fram onsdag kväll till England. Runt två, tre tiden på torsdag får vi komma in i depån och sedan blir det en lång dag på fredag med besiktning och förberedelser. Vi kommer att bli tilldelade en roadracing box att meka i och sedan står bussar och tält i depån.

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top