Inför lag VM med Filip Thuresson

Filip Thuresson under SM i Eksjö tidigare i år

Nu är det inte många dagar kvar till kanske årets största motocross händelse, Motocross Des Nation (lag VM) på Donnington Park i England. Vi tänkte försöka ta pulsen på de svenska förarna och se vad de tycker och tänker inför denna stora händelse. Först ut är Filip Thuresson, som kommer köra MX2 klassen, imorgon fortsätter vi med Johan Carlsson, som kör i Open klassen.

Hej, hur är läget?
Jag är lite trött, hård träning idag på skolan, med löpning och styrka.

Hur känns det så här dagarna innan Lag VM (MXoN)?
Har faktiskt inte tänkt så mycket på det, utan tar det som en vanlig tävling. Jag försöker fokusera på mig själv, men självklart ska det bli jättekul.

Thuresson har kört VM tidigare, här i Uddevalla i årHur känner du dig i kroppen efter dina skador?
Nu har jag inget ont alls från mina skador, har varit lite småkrasslig i förra veckan, men känner mig nu fullt frisk. Jag känner mig riktigt bra förberedd.

Vad tror du om chanserna för laget i år?
Vet inte riktigt, vi gjorde bra ifrån oss förra året, hoppas på lika bra om inte bättre. Det känns som vi kan prestera bra, vi har ett bra lag. Har för mig att vi var 14:e förra året och jag tror vi kan göra minst lika bra.

Vad har du själv för målsättning med tävlingen?
Jag vet inte riktigt vilka som kommer, hoppas vara top 15-20. Det kommer vara svårt, men jag ska göra så bra jag kan.

Vet du någonting om banan på Donnington Park?
Jag har sätt lite på tv, men aldrig kört där förut. Den ser väldigt "new schoool" ut med bra sektioner med hopp och olika spår i kurvor. Mycket bra med mycket hopp.

USA inspirerad bana med mycket hopp i England hoppas vi ska ge upphov till mer sånt härVad har du att säga om dina lag kamrater Andreas Hultman och Johan Carlsson?
Tror vi alla ska göra bra i från oss, det är riktigt duktiga förare och jag tycker laget är rätt lag. En kompis visade mig för första gången klotterplanket på mx-results.com för någon dag sedan och det var "något fruktansvärt" hur folk skrev där och bland annat tyckte om uttagningen till lag VM.

Hur ser upplägget ut för veckan och helgen?
Vi sticker imorgon kväll och åker färja dit, den ska tydligen ta 24 timmar, men det finns gym på båten, så vi kan träna. Det blir ingen körning för mig i England innan helgen. Brukar hålla nere lite med träningen inför tävlingar, så jag är riktigt åksugen. Normalt kör jag tisdag och sen ta det lugnt från hojåkningen.

filipthuresson.com

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top