Inför lag VM med Andreas Hultman

Andreas Hultman körde till sig en total andra plats

Den tredje och sista föraren vi frågar ut i Sveriges lag VM lag är Andreas Hultman. Hultman var med för första gången förra året och ser fram emot årets tävling på Donnington Park i England. Imorgon förhör vi Sveriges coach Micke Brunzell.

Missa inte heller:
Inför lag VM med Filip Thuresson
Inför lag VM med Johan Carlsson

Hej, hur är läget?
Det är bra, sitter i bilen på väg till båten i Göteborg. Valet var att antingen köra bil runt Frankrike och tunnel över till England, eller att ta båten från Göteborg. Det ska finns gym och pingisbord ombord, så det kan nog bli några heta matcher på vägen över.

Hur känns det så här dagarna innan Lag VM (MXoN)?
Känns jättekul, åkte på en liten förkylning och fick ställa in MX3 finalen i Kristianstad. Det känns inte som att det ska var några problem nu och det ska bli jäkligt kul att representera Sverige igen. Förra året var en jäkla upplevelse. Att få köra lag VM igen var ett av mina mål sen jag crashade i USA och SM säsongen var körd för min del. En träningsspirit att få komma med i laget i år igen.

SM i EksjöHur känner du dig i kroppen efter dina skador?
Har lite kvar av dubbelseende i höger öga efter crashen i USA. Det är en nerv som ligger och trycker, doktorn vet inte riktigt vad som ska göras. Vid en operation är det ungefär 50/50 att jag kan förlora synen helt på det ögat. Problemet uppenbarar sig exempelvis om jag ligger bakom någon och får böja ned huvudet eller kollar upp för en backe, när jag måste höja synen ligger ena ögat kvar och skapar en typ av dubbelseende. Annars är det lugnt, känner inte av något annat från crashen i USA.

Vad tror du om chanserna för laget i år?
Micke Brunzell säger att vi ska satsa på topp 10:e, blev 14:e förra året. Får vi till det, så känns det som vi är starkare i år, topp 10:e är inte omöjligt.

Vad har du själv för målsättning med tävlingen?
Vill bara att vi ska ta oss till final. Kriga för laget och göra en maximal prestation, mer kan man inte göra.

Vet du någonting om banan på Donnington Park?
Jag har sätt lite från VM förra året. Det jag har hört är mycket hopp, rytmsektioner och waves, lite supercrossliknande hopp. Jäkligt fräck, tekniskt svår bana. Det gäller att våga hoppa allt på första träningen och komma över räddsla, vara beredd.

Vad har du att säga om dina lag kamrater Filip Thuresson och Johan Carlsson?
Laget kommer klara sig bra, det är jäkligt schyssta grabbar, vi har varit kompisar länge. Det är ett skönt gäng som kommer peppa varandra ut i topparna. Vi tror på varandra och alla har varit med och kört internationellt, jag tror verkligen att det kan funka bra.

Hur ser upplägget ut för veckan och helgen?
På torsdag ska vi förhoppningsvis träna någonstans och på fredag blir det lättare träning med nedjoggning och sedan gå banan några varv. Käka och dricka för att förbereda sig så gott man kan.

andreashultman.se

/Tomas, mxstar crew

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top