Hård träningsvecka som avslutas med tävling

Emmy tar pause med lite tecknande

En veckas träning i Belgien och Holland har varit mycket givande för Emmy Wallberg men även ställt till det lite inför holländska mästerskapet nu på söndag.

En mindre crash under onsdagen på Honda Park lämnade Emmy med en uppsvullen vänsterfot. Lördagen var redan från början bestämd som vilodag inför holländska, men även på fredag fick det bli vila, foten höll inte för körning på en väldigt gropig och spårig Lommel. “Jag körde bara ett varv på Lommel under fredagen, men det fungerade inte alls på grund av smärtan. Nu har svullnaden lagt sig men foten är helt blå” säger Emmy under lördagen.

Tur är väl att undertecknad Tomas Persson flög ned på tisdagen och har kunnat köra lite hoj när teamets stjärna vilar inför tävling. “På söndagen körde jag på Emmys hoj på Honda Park och det gick tillslut helt ok. Har lites svårt att köra moped(250F) men kom in i det lite bättre de sista passen. På fredagen kunde jag köra på min egna 450 för första gången. En sönderkörd Lommel var kanske inte bästa banan att köra in sig på, men det gick även här bättre och bättre. Riktigt kul med ny hoj och den känns redan grymt fin.”

Emmy är nöjd med sin vecka i Belgien hon berättar själv. “Det har gått bra, har sprungit och kört cross. Det var ovant i början, sprang på morgonen och sedan körde jag hoj på eftermiddagen. De dagar jag inte körde så har det varit två pass löpning om dagen. Kändes i benen och övriga kroppen de första dagarna. Skönt att man kan träna hela dagen, banorna öppnar kl 13.00 och då kör men några pass och sedan äter man lunch och har möjlighet att köra igen. Det känns bra inför holländska, är riktigt taggad.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top