Gräsbaneracing på Löhammarsracet

Idag var det dags för mitt andra försök att hävda mig bland de riktigt manliga snabbåkar hojarna, jag körde även tävlingen förra året. Löhammarsracet lockar alltid till sig ett antal elitförare i cross och framförallt ett antal snabbåkare med motard- och backmaskiner. Man kan lugnt säga att dessa maskiner gör sig rättvisa på slätt underlag.

Jag fick en ganska snäll lottning i mitt första kvalhet och lyckades trots en riktig usel start att sluta på tredje plats. I mitt andra kvalheat gick det lite snabbare, men jag var faktiskt bara tre sekunder efter vinnaren på min fjärde plats.

Poängskörden i kvalheatet gjorde att jag tog mig vidare bland de sista till A-finalen, men det kändes i alla fall skönt att jag kom så långt. I finalen gick det fort, fort, fort och varken kawan eller jag hängde riktigt med. Tyckte dock att jag gjorde ett överlag bra race, tyvärr av någon anledning gjorde jag ett uselt näst sista varv och fick släppa förbi Lucas Andersson, som ville förbi och fram. Jag slutade nia av tio i finalen.

Fullständiga resultat på mylaps.com

/Tomas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top