Filip Thuresson kör inte helgens SM deltävling

Filip Thuresson meddelar på sin hemsidan att han på grund av skadan han ådrog sig i EM senast i Slovakien med största sannolikhet inte kan ställa upp i helgens SM deltävling Woxnadalen, kanske blir han även borta deltävlingen efter i Västerås.. "Som det ser ut nu kan jag i alla fall inte köra nästa SM i Voxnadalen. (Faaaaan!!)", skriver han själv på sin hemsida.

Fullständig rapport från Thuressons EM tävling i Slovakien har ni här:

EM i Sverepec Slovakien

Vi kom på fredag och solen sken från klarblå himmel, banan låg vid sidan om en motorvägsbro. Banan var svår med väldigt bra grepp och mycket djupa spår. Depån var en del av en rastplats.

På lördag morgon sken solen, träningarna gick bra, 4:e tid på första träningen och 5:e på andra. Tidskvalet gick bra hade 5:e tid.

Tävlingsdagen Söndag: Inför träningen var banan söndervattnad, vilket innebar att banan skulle bli ännu spårigare och gropigare under dagen.

Första heatet: Nu hade banan torkat upp, greppet var jättebra men banan var full med djupa spår. Jag och en annan förare krokade ihop lite direkt efter startgrinden så vi båda kom långt bak i fältet, var ca 30:e man ur startböjen. Körningen gick sedan mycket bra, körde upp mig och slutade som 6:a, det är väldigt bra i dessa sammanhang.

Andra heatet: Banan var nu totalt sönderkörd och alla uppfarter bestod nu av ca 20 hårda djupa spår. Vinglade ihop med en annan förare även i denna start. Nu var det svårare att köra om. När det var 4 varv kvar var jag bland de 15 första då jag fastnade i ett spår i uppfarten till ett platåhopp och voltade framlänges med cykeln. Jag fick bryta eftersom jag skadade både axeln och en handled.

Vi åkte till Ortemas sjukhus norr om Stuttgart för undersökning. Som tur var visade röntgenbilderna att inget var av, ledbanden till nyckelbenet var mycket uttöjda. Jag fick också en stödskena till handleden som var rejält stukad, det kan dessutom vara en eventuell spricka i den. Trots dessa skador kom jag väldigt lindrigt undan.

Som det ser ut nu kan jag i alla fall inte köra nästa SM i Voxnadalen. (Faaaaan!!)

/filipthuresson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top