Max Nyberg och Jonas Wing tog SM Guld

Jonas Wing tog SM guld i Speedcross

Max Nyberg knep med minsta marginal Speedcross SM guld i stora MX1 klassen. Max slutade på samma poäng som Björn Andersson, men vann tack vare fler segrar. "Det känns kul att dela pallen med en kille från Göta MS, men självklart vill jag ju helst vinna vilket jag också gjort. Det var tajt med 50 poäng vardera, men jag har vunnit två av tre deltävlingar så jag känner mig som en värdig vinnare" säger Max på sin hemsida.

I lilla MX2 klassen snubblade Fredrik Karlsson på mållinjen. Fredrik behövde endast vara som bäst 4:a för att knip SM guldet, men det mesta gick fel. Först körde Fredrik in i klubbkamraten Marcus Eriksson och sedan stannade hojen och Fredrik slutade på sista plats i finalen. Guldet gick nu istället till Jonas Wing, som är på väg mot en lysande comeback efter flera skador.

Max Nybergs rapport:

Hej!

Inte mycket talade för att Max Nyberg från Göta Ms skulle kunna återta greppet om SM titeln i Speedcross efter den hårda kraschen i Varberg, men Enköpingskillen är just nu i en grym form och med lite tur var det teoretiskt möjligt. Det krävde dock att Max tog maximala poäng och samtidigt fick lite hjälp för att slå klubbkompisen Björn Andersson vilket var precis vad som hände.
– Det känns jättehärligt och jag vill tacka alla som hjälper mig på olika sätt, säger en sprudlande glad Max efter guldet.

Kvällen i Kil inleddes annars absolut inte på något bra sätt. Den tredje och sista deltävlingen kördes på en avkortad och mycket spektakulär bana inför drygt 1000 åskådare. Ett avkortad varv avslutades med det publikfriande "raggarhoppet" precis inför den stora publiksamlingen i den värmländska skogen. Max satte sina starter perfekt, men hade förtvivlat svårt att få körningen att stämma riktigt bra. I kvällens första kvalheat så tog han starten, och rullade i mål som tvåa bakom en snabb norsk förare. Ett bra resultat men Max var inte nöjd med körningen trots at han slutade tvåa.
– Det är korta heat och starten är viktig, men jag vet att jag kan bättre löd betyget efteråt.

I semifinalen så gick det inte riktigt Max väg. Starten var återigen perfekt, men en vurpa en bit in i heatet innebar att han var ohjälpligt sist utan chans till avancemang och därför bröt.
– Nu gäller det verkligen att jag fixar ett bra heat i sista chansen, jag vägrar ge upp guldet var Max kommentar.

I sista chansen när det var vinna eller försvinna så prövade Max verkligen nerverna hos sina supporters. Han var femma i starten men körde raskt upp sig till tvåa, och det gällde att vara bland de tre första. En vurpa efter ett eget misstag gjorde det dock riktigt spännande då Max just knep tredjeplatsen och därmed också sista platsen i finalen.
– Härligt att jag får chansen att vara med och slåss om det i alla fall, nu gäller det att jag gör en riktigt bra start i finalen, kommenterade Max innan han gick för att göra sig i ordning.

Väl i finalen så satt plötsligt allt igen, och Max gav inte sina motståndare en chans. Starten var perfekt och innebar ledning trots att Max valde sist av alla på grinden vilket innebar långt till höger med en startkurva till vänster. Väl i ledningen så gjorde Max ett perfekt lopp på sin Honda 450, och När Björn samtidigt hade problem med banan och blev passerad av Rasmus Sjöberg så var guldet bärgat.
– Det känns jäkligt skönt att vinna ett guld i SM, och det gör att allt slit man lagt ner känns så mycket mer värdefullt. Jag skulle aldrig ha varit där jag är idag utan alla mina sponsorer, min familj och min mekaniker Peter Haglund. Min seger är lika mycket deras, och idag vill jag att alla ska känna sig delaktiga. Ett tack även till Rasmus Sjöberg som passerade Björn och därmed gav mig fördelen av två segrar när vi slutade på samma poäng. Det känns kul att dela pallen med en kille från Göta MS, men självklart vill jag ju helst vinna vilket jag också gjort. Det var tajt med 50 poäng vardera, men jag har vunnit två av tre deltävlingar så jag känner mig som en värdig vinnare, avslutar Max.

Nu återstår två deltävlingar av den värmländska speedcrosstriologin, och Max har bästa möjliga utgångsläge. Vi ber att få återkomma med slutresultatet, men hoppas att det blir lika glädjande nyheter. Till dess avslutar vi med att sända ett stort tack från årets svenska mästare till alla besökare på sidan.

/maxnyberg.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top