Fillibang vinnare och ledare av SM

filipbengtsson_tomelilla

Veckan innan SM’t i Tomelilla var inte så värst bra. Jag låg med feber hela veckan och visste inte om jag skulle kunna köra eller inte. Men på lördag morgon var jag feberfri och bestämde mig för att testa iaf!

Min plan var att försöka sätta ett snabbt varv på tidskvalet, så jag skulle kunna hoppa över kvalheatet. Jag lyckades få till snabbast tid, och därmed kunde jag hoppa över kvalheatet och få några extra timmar att försöka bli frisk på.

När jag sedan vaknade på söndagen, kände jag mig mycket bättre i kroppen. Jag var inte alls så “matt och hängig” som jag var på lördagen. Träningen gick bra, och jag hade den snabbaste tiden med 1,5 sekund. Jag visste dock att det skulle bli tufft i heaten, efter en så dålig uppladdning veckan innan.

Eftersom jag inte körde kvalheatet, fick jag en riktigt dålig startposition. Mitt utsläpp i första heatet var helt okej, men sen blev det riktigt trångt i startkurvan och jag var ganska långt bak. Men jag kom in i ett bra flyt och lyckades ta mig upp i ledning. Men när jag väl var i ledning, hade jag min tuffaste konkurrent Heibye hack i häl! Jag försökte köra smart och inte lämna några luckor.. men när det endast var ett halvt varv kvar gjorde jag en stor miss och han kunde smita förbi. Hann var starkare och vann rättvist. Men visst kändes det riktigt surt… haha

Efter första heatet var jag helt slut i kroppen, försökte få i mig lite snabb energi för att kunna återhämta mig så snabbt som möjligt till andra heatet.

I andra heatet gjorde jag en bra start och var snabbt uppe i ledning. Jag försökte dra så mycket jag bara kunde i början för att skaffa mig en stor lucka, vilket jag lyckades med. Jag trodde att jag skulle bli mer trött i detta heatet, men jag kände mig riktigt stark och kunde ligga på bra hela heatet. Det var riktigt skönt att ha en så stor lucka, så jag kunde ta det lite lugnt de sista varven. Det kändes fruktansvärt bra att köra över mållinjen som segrare i heatet, tävlingen och det kändes även riktigt bra att veta att jag nu leder SM för första gången!

Vill tacka alla sponsorer, supporters och kompisar som var på plats i helgen och hejade på mig! Det var riktigt härligt att ha er runt banan! Tusen tack!

Länk: fillibang.com

Foto: Sam Ryding

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top