Filip Thuresson SX Stuttgart rapport

Filip Thuresson

Tja allihopa i helgen har jag kört den första deltävlingen i Tyska supercross serien.

Jag kom till Stuttgart på torsdag eftermiddag, vi åkte till hotellet och checkade in –  sen ner till arenan och kollade läget lite. Banan såg riktigt grym ut och jag riktigt sugen på att köra direkt jag kom in i hallen och såg banan.

På lördagen började träningen bra, jag hade 4e tid i min grupp, hojen kändes kanonbra och jag kände mig mjuk å smidig. I tidskvalet satte jag 2a tid vilket jag var grymt nöjd med för det var riktigt snabba förare med i min klass, det var inte ett ända namn jag inte kände igen sen tidigare. Inför kvällen kände jag mig riktigt peppad och jag klarade mig genom kvalet med en 3e plats och gick direkt till semifinalen. Jag gjorde även en bra semi och slutade 3a där och gick vidare till final. Jag var grymt glad över finalplatsen för det var riktigt många duktiga förare som inte ens kom till final. I finalen gick det tyvärr inte så långt, startcrash med Joachim Rodriquez direkt i första kurvan och jag slog i mitt lillfinger i hans bakhjul och slet av hela nageln från fingret, vilket gjorde grymt ont. Så jag gick in och bytte om och åkte till sjukhuset. På sjukhuset sydde dom fast nageln igen så jag kunde köra dagen efter.

På söndagen var träningen inte lika bra, jag hade rätt ont i fingret. På tidskvalet sen satte jag 2a tid igen vilket jag var riktigt glad över, körningen stämde mycket bättre och jag kände knappt smärtan i fingret längre.

Startade bra i kvalet, låg 2a och stötte på honom som låg 1a när dom rödflaggade heatet då en förare hade crashat hårt och ambulansen blev tillkallad. I omstarten var jag ut som 3a och skulle köra om 2an när jag körde in i hans bakhjul och crashade. Till andra chansen sen gjorde jag en bra start och hela heatet kändes kanon och med en 3e plats där gick jag vidare till semifinal. I semin kom jag i en riktigt tuff grupp med dom absolut snabbaste förarna och jag missade finalplatsen med 1 placering. I sista chansen stämde körningen mycket bra men jag blev tyvärr 3a och fick idag stå och titta på när finalen kördes.

Jag tycker ändå att min körning har varit helt grym under helgen då motståndet har varit grymt tufft. Även teamet Suzuki Reinecke har varit helt kanon och hojen funkade kanonfint !

Om två helger är det nästa deltävling i Chemnitz och då hoppas jag på ännu bättre placeringar.

Peace // FT

Foto: Caroline Joelsson, mxcarro.se

Länk: filipthuresson.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top