SX rapport från Rasmus Sjöberg

Rasmus Sjöberg

För drygt en vecka sedan kom jag hem ifrån finland efter deras sista deltävling i supercross sm som dom kör där. körningen fungerade bra men efter otur så gick det inte bra resultat mässigt ändå.

Första kvällen så stämde allting som det skulle tills jag körde finalen, efter en lite sämre start runt 8-9 någonting så jobbade jag upp mig till en 6e plats och på väg ifatt 5an så gick en bult av som håller ihop bakskärm/bakram så jag tappade sadeln och kunde inte fortsätta så det var bara att svänga av efter att jag kört upp mig och kände verkligen att jag körde bra och kunde kommit långt.

Andra dagen stämde det inte alls lika bra under träningen och tiskvalet men fick ändå körningen at fungera bra under racen sedan. väl i finalen så låg jag 6a bakom tom söderström och när jag skulle köra om honom så skulle jag skära en kurva och gjorde det lite för mycket och fick framhjulssläpp och framlade. Upp igen och sen körde upp mig till 7 så bromsade jag stopp och sen vurpade jag en gång till så jag slutade 14 efter mycket strul. Väldigt besviken avslutning på en kanon tävling i Finland.

Adac SX cup.

I helgen körde jag tyska supercross serien, jag fick det aldrig att funka bra och jag strulade verkligen under tiden jag var ute och körde, fick inte till någon bra tid på tidskvalet och det var väldigt svårt att starta utifrån så det blev en kort kväll efter som jag inte kom så långt. Man ska tillägga att dom kör verkligen fort där nere och det är ingen lek. det är verkligen på blodigt allvar, men jag tyckte att jag inte har kört så här dåligt på väligt länge och fick inte min körning på rätt spår nån gång tyckte jag, riktigt besviken är jag på mig.

Andra dagen hade jag verkligen tänkt på vad jag skulle göra bättre och visste precis vad jag skulle göra över allt på banan. Men det bara knöt sig mer och mer för mer jag försökte och jag fick inte till någon bra tid på lördagen heller. I första kvalheatet så låg jag på en 6e plats och med den platsen så skulle jag gått vidare till semifinalen men jag hoppade in i en kille som kom snett framför mig så jag hann inte bromsa utan bara hoppade in i hans ben så att jag flög över mitt styre och fick fruktansvärt ont i huvudet så jag kunde inte köra mer denna kvällen utan fick uppsöka läkare och dom ville att jag skulle in till sjukhuset och röntga mig. På sjukhuset sa dom att inget var bruten men jag hade fått en liten blödning på vänster hjärnhalva och att jag skulle stanna över natten så det var bara att ligga kvar i sjukhussängen och meddela dom hemma vad som hänt. Dagen efter så åkte jag och Andreas Johansson som jag hade med mig ner, vi åkte hem och jag åkte till sjukhuset i varberg för en röntgen. Där konstaterade dom att det inte var någon blödning utan av det kan se ut som en liten blödning och man har slått i huvudet hårt och röntgar sig inom 6-7 timmar. Så jag har fått goda nyheter och det är att så fort min huvudvärk släpper så kan jag börja träna och köra så jag hoppas jag kan börja snart så att jag kan köra den andra deltävligen i tyska supercrossen.

Kosak som jag kör för i tyskland är kanon! riktigt bra är dom och jag det ända jag kan säga är att det är helt annat tänk på teamen utomland än vad det är hemma i sverige och dom jag har kört för. Dom var possetiva på mitt besked ifrån läkarn och hoppas att jag kan komma tillbaka snart för att köra!

Jag vill tacka Andreas som följde med mig och hjälpte mig med allt. THX maan! 😉

pz/24

Länk: rasmussjoberg.se
Foto: Caroline Joelsson, mxcarro.se

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top