En tuff helg för Emmy Wallberg

Emmy Wallberg

Ripabanan hos SMK Kristianstad var som vanligt sönderkörd och mycket tuff under helgen SM deltävlingar och det tog ut sin rätt på Emmy Wallberg som under helgen dessutom kände sig hängig i kroppen. “Jag vaknade upp på söndagen och var snorig och hostig”

Under lördagens kval var Emmy för ovanlighetens skull nervös och till och med extrem nervös “Jag var osäker på farten hos övriga förare och om jag skulle kvala in till finalheaten och det gjorde att jag kände mig väldigt nervös”. Det resulterade i avvaktande körning och en del tappade placeringar under heatets gång men Emmy säkrade precis som planerat en finalplats och det via en 17:e plats i kvalheatet.

I söndagens första heat var Emmy med bra i starten och var ut strax under topp tio. Sen började en kamp mot en tuff bana och en trött kropp. I mål körde Emmy in på en 13:e plats och tog i och med det 3 st SM poäng. “Jag fick till en bra start men sen så orkade jag inte och vet inte riktigt varför. Under holländska mästerskapet jag körde för några veckor sedan hade jag inga problem alls med orken”.

Även i heat två var Emmy ut strax under topp tio och låg som bäst på en 8:e plats, men tappade sedan ned till en 18 plats i mål, vilket inte gav några ytterligare SM poäng. “En skitdålig helg” är den korta och träffsäkra summeringen från Emmy själv.

I veckan blir det fortsatt hård träning för Emmy på skolan och till helgen är det tävling igen, denna gång Stockholmscrossen hos Arlanda MC.

Samtliga resultat på http://www.mx-results.com/Results/Result.aspx?id=299

Foto: Mikael Hylander, www.racingpics.se
Film: www.racelife.se

/Tomas, Team manager Team mxstar.se

{vimeo}11045769{/vimeo}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top