Blandade resultat för PSEPARTS förarna

Filip Thuresson

Det var som sagt dags för sm premiär på Ripa banan i Kristianstad. I PSEPARTS lägret var frågorna många, skulle Viktor och Filip kunna köra med deras besvärade axelskador? Skulle Robin Ember visa vart skåpet skulle stå samt var Jonny Lindhe redo att ta sig an den svenska eliten.

Filip Thuresson
Lördagen började bra för Filip, han var bland de absolut snabbaste under träningen, samt att han ledde kvalet i en ganska överlägsen stil. Men då skedde det tråkiga, Filip körde ner i en stor grop och axeln ville inte hänga med, så axeln ur led och det var bara för Filip att kasta in handuken. Som det ser ut nu så väntar en axeloperation i veckan för Filip, och han vet inte riktigt när han kan vara tillbaka i sadeln igen! Men sådan är crossen och vi hoppas att Filip snart är tillbaka igen.

Viktor Björklund
Som jag nämnde tidigare så bedrövas Viktor också med en efterhängande axelskada som han ådrog sig under EM deltävlingen i Frankrike. Viktor hade inte kunnat träna i veckan och det var stora frågetecken om han i överhuvud taget skulle sätta sig på hojen. Men han gjorde ett försök på träningen men insåg ganska snabbt att det inte var någon idé. Så ingen start för Viktor heller. Men vi blickar framåt till Uddevalla och hoppas på att Viktor då ska vara helt återställd.

Robin Ember
För Robins del började lördagen mycket bra, han hade 3e bästa tid på träningen och en säker 5e plats i kvalheatet. Racedagen kom och Robin svarade för starka körningar i den tunga sanden. En 6e plats i det första heatet och en mindre nämnvärd 15onde plats i det andra. Men som sagt premiären är avklarad och det kan bara bli bättre.

Jonny Lindhe
Jonny Lindhe är tillbaka på svensk mark och efter en försäsong i det kalla Sverige så var vi nog alla nyfinka på var Jonny stod. Som svar på tal inledde Jonny med att vinna sitt kvalheat under lördagen. I första heatet hade Jonny ledningen tills att växelspaken gav vika och Jonny fick släppa lite på takterna, han rullade dock in på en mycket stark 3e plats. I andra heatet slutade Jonny på en 5e plats. Och en total 3e plats i premiären som är mer en godkänt.

Helgen var som sagt väldigt händelserik för dessa förare! Men som sagt Motocross är en sport där allt kan hända. Vi blickar framåt till nästa deltävling som avgörs i Uddevalla den 1-2 Maj.

Sebastian Andersson
PSE Parts, Marketing
www.pseparts.com

Foto: Magnus Andersson/Racefoto.com

Robin Ember Viktor Björklund

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top