Bra körning av Björn Andersson på Ripa

Björn Andersson

Björn Andersson hade en mycket bra SM helg på Ripa i Kristianstad och körde in på en för dagen total 5:e plats efter de två finalheaten.

I det första heatet slog Björn till med den bästa varvtiden och körde i mål på en 4:e plats, 20 sekunder efter vinnaren Marcus Norlén och det hade kunnat sätt ännu bättre ut om inte Björn oturligt bromsat stopp i ledning tidigt i heatet. Det andra heatet slutade med en 6:e plats men även då skvallrade varvtiderna om att Björn har mycket att ge den här säsongen.

Hur har första SM helgen varit?
Hängde med bra åkmässigt hela helgen och helt klart mycket bättre premiär än någonsin tidigare. Har aldrig varit så här bra på inledningen av säsongen och det är inte heller riktigt mitt underlag.

Ta oss igenom de två finalheaten?
Bra starter i båda heaten, trea i första fyra i andra. Var uppe i ledningen i första och tänkte försöka dra hårt i några varv och se om någon hängde på. Körde tyvärr stopp och fick köra upp mig från tionde plats och var uppe på en andra men gick in i väggen. Var tungt att göra en miss och bromsa stopp, tvungen att ställa om i hjärnan för att orka med.

Låg trea i andra heatet men i slutet av första varvet körde jag ner i en grym håla efter en nedgång. Rullade på framhjulet med benen rakt ut, helt otroligt att jag klarade det utan crash, hade gett upp och bara funderade på hur jag ska lösa det för att inte slå mig. Var sedan helt slut och blev omkörd av några stycken men inget jag kunde göra något åt, utan försökte bara hålla en skaplig fart, visste att alla andra också var trötta. Överaskade mig att ingen gjorde något misstag, brukar ofta hända något med någon på en sån bana men inget hände med de förare framför.

Säsongen 2007 slog du till med vinst i ett av heaten på jordbana i Linköping. Passar hårdbana dig bättre och vad är målsättningen med nästa deltävling i Uddevalla?
Precis som inför den säsongen 2007 så har jag varit helt skadefri inför en hel säsong. Jag är i bra form och har varit ute och tränat en del i Spanien, Italien, Belgien. Uddevalla är en hårdbana som de lägger på material på inför tävlingar, blir spårig i kurvor och uppgångar. Den verkar ball, har kört VM där några gånger men skadat mig på träning varje gång och aldrig fått köra något race.

Är man i form så passar allting ganska bra, tror inte att något ska vara någon nackdel men hårdbana kanske en fördel.

Hur ser planerna ut fram till nästa SM deltävling?

Träna och komma igång med körning på rätt underlag och inställningar så tror jag att jag kan vara med bra i Uddevalla.

Samtliga resultat från SM på www.mx-results.com

Länk: www.bjornandersson-racing.se
Foto: Mikael Hylander, www.racingpics.se
Film: www.racelife.se

{vimeo}11052180{/vimeo}

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top