Föredettingar på pallen i Ripa SM

Marcus Norlén efter prisutdelningen

Kan man ha det som rubrik? Ja man har haft den känslan om Marcus Norlen och Jonny Lindhe när man läst och hört snacket från media och förstå-sig-påare. (Tex så valde Tomas här på Mxstar att utelämna Lindhe i fjolårets omröstning om lag-VM uttagningen”)

Båda förarna har kämpat och slitit i VM – Depåerna i flera år och kanske blivit lite bortglömda här hemma, ska vi börja med min gamla idol Jonny så kanske han inte har haft resultaten med sig dom senaste åren , vad det beror på vet jag inte men åka motorcykel kan han bevisligen efter helgens Sm där han rullade in som total trea.

Jonny låg med i toppen på samtliga träningar och kvalheat och precis som Norlen så ser det så lugnt och enkelt ut när han åker, en fröjd att se. Ett litet skvaller som florerade på läktarna var att Johnny använde sig av storåkarn Max Nagl motorcyklar, fjolårets eller årets kan man undra?

Helgens andra föredetting Marcus Norlen hade STOR lekstuga. Han dominerade alla sina träningar och heat under helgen, och ingen var ens i närheten. Under det andra heatet så varvade han t.ex. Lappen och Ember. Nu när Thuresson slog axeln ur led igen (Han måste opereras allt annat verkar konstigt) så sticker jag ut hakan och säger att Marcus kommer genomföra en perfekt säsong – Dvs vinst i samtliga SM heat (Har någon lyckats med detta i svensk motocross?)

Man ser helt enkelt att dom här grabbarna har massa rutin från tuffa Vm tävlingar. Det har däremot inte min nya favorit Linus Nylen. En kille jag inte hört talats om tidigare (han har säkert vunnit massor som jag ej vet om) Jag såg honom senast på Sverige cupen där han tog ett wildcard med placeringarna 1+1 På ripabanan hängde han med eliten på en tredje plats i mx2 heat2. Tyvärr så gjorde han en marksyning på tredje eller fjärde varvet och tappade, men det är bara en tidsfråga innan han står på en SM-pall.

Några fler av Hökensås Wildcard som klarade av att ta sin elitlicens: Robert Forsell, Kalle Olsson, Christoffer Rensvik och Andreas Sjöberg.

Annars var det mest synd om hårt körande Filip Bengtsson i MX2 som ledde andra heatet när hans Honda började sacka och till slut gav upp helt. Dessutom läxade undertecknad upp honom i Atv vs Mx Reflex…

Jag glömde nästan Björn Andersson som verkligen körde bra och var med där framme under helgen. Med den här starten på året (5:a totalt) så tror jag att han kommer göra fler bra tävlingar under året.

Vill ni se eliten åka motocross i uppsalatrakten så skall ni ta er till Arlandabanan nu på söndag där bl.a. Marcus Norlen och Rasmus “Hoffman” Sjöberg kommer deltaga i Stockholmscrossen.

Mx1 Totalt

1. Marcus Norlen
2. Rickard Sandberg
3. Jonny Lindhe
4. Andreas Hultman
5. Björn Andersson
6. Allan Scheel Hansen
7. Jocke Eliasson
8. Mats Nilsson
9. Robin Ember
10. Kim Lindström

Mx2 Totalt

1. Even HEIBYE
2. Alex ERIKSSON
3. Fredrik NOREN
4. Calle ASPEGREN
5. Fredrik KARLSSON
6. Remi NYEGAARD
7. Per NYBERG
8. Filip BENGTSSON
9. Andreas HÅKANSSON
10. Jonathan BENGTSSON

Skrivet av S-Mackan

Marcus Norlén

Jonny Lindhe
Jonny Lindhe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top