Första Stockholmscrossen för Tomas Persson

Stockholmscrossen Gotland Heat 2

Team mxstar.se har stjärnföraren i teamet Emmy Wallberg på plats nere i Kristianstad för den första SM deltävlingen. Han som försöker få chansen att köra SM (skrivande) fick istället bege sig till Gotland för att köra den första deltävlingen i serien Stockholmscrossen.

Vi kom till Gotland på fredagen och åkte ut för att kika lite på banan, har aldrig varit där tidigare. Det såg riktigt bra ut, såg ut att bli en snabb bana, med rätt små hopp.

Dagen för mig började med träning kl 12.40 och då hade redan ett antal träningar och heat avklarats i de andra klasserna så banan var inte längre sådär slät och fin som den såg ut under fredagen. Träningen flöt på fint, banan innehåll inga svårare partier utan efter två varv hade jag kläm på det mesta.

I A-klassen som jag kör behövdes inget kval så vi körde istället två stycken finalheat. I det första heatet var jag hyffsat med i starten och kunde sedan rulla med i heatet runt 5:e plats. Tog in lite på de framför samtidigt som några bröt och vips var jag uppe på en 3:e plats. Sen blev det likt Sverigecupen i Hökensås, strul på det näst sista varvet. Jag kom ifatt en förare som jag upplevde var en varvad kille (inte helt hundra). Kom snabbt ifatt men sen när jag skulle förbi så bet han ifrån onödigt mycket. Vi gick samtidigt ut över ett hopp och sen korsade han min linje lite vilket gjorde att vi krokade ihop och gick i backen båda två. Tog mig rätt snabbt upp och slutade på en 5:e plats.

I det andra heatet var jag trea ur böjen men tappade sedan återigen ned till en 5:e plats. Heatet flöt på fint och jag hade en mycket rolig fight med Mikael Ohlson 326. Vi körde om varandra ett antal gånger och det var tuff men juste körning, precis som det ska vara.

Jag slutade på en 5:e plats totalt och på en 3:e plats bland de förare med seniorlicens. Körningen har fungerat ok och jag är nöjd, men helt klart behöver jag leta fram lite mer fart.

Samtliga resultat www.mylaps.com

/Tomas #325

Stockholmscrossen Gotland Heat 2

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top