Emmy rapporterar från Finspång

Emmy Wallberg

Helgen i Finspång började med att det spöregnade och blåste natten mellan fredag och lördag. “Det var sörjigt på hela banan, svårt att få fäste i vallarna men inte lika sönderkörd så mindre jobbig” var Emmys tankar kring banan under lördagens kval.

Ett kval som slutade med att Emmy körde till sig en finalplats via en 15:e placering.

Söndagens båda finalheat följde ungefär samma mönster, med undantaget starten. I det första heatet var Emmy sen av startgrinden och fick jobba hårt det första varvet för att tag sig upp men gjorde det bra. “Hade bra tider i början men sen gick det inge bra på slutet. Blir inte flåsig eller stum i armarna, känner mig bara trött i kroppen i slutet av heaten” berättade Emmy som tappade på slutet och körde in på en 13:e plats.

I det andra heatet så var Emmy med bättre i starten men sen såg heaten ut ungefär som det första och ett antal tappade placeringar under resans gång gav en 12:e plats i mål. Emmy berättar själv ” I andra heatet så hittade jag bra spårval som gjorde det lättare att köra. Försökte tänka efter var jag körde och det gick bra. Nöjd med starten och de första varven.”

Med placeringarna 13 och 12 så slutade Emmy för dagen på en total 13:e plats och ligger efter fyra deltävlingar på en total 14:e plats i SM.

Samtliga resultat på mx-results.com

Foto: Mikael Hylander, racingpics.se

{youtube}Ddozb2JTTfU{/youtube}

Emmy Wallberg

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

senaste artiklar
Twitter
Login
Scroll to Top